Dennis lar seg ikke stoppe av nok en feide med konkurrent

Dennis Hauger etter seieren på første løpet i Snetterton. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Dennis Hauger etter seieren på første løpet i Snetterton. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

ENGLAND: Dennis Hauger har virkelig fått en erkerival i mesterskapsleder Kiern Jewiss, men det lar han bare prelle av.

DEL

De har vært innblandet i en rekke incidenter sammen denne sesongen, og mesterskapsleder Kiern Jewiss er ikke akkurat blitt bestekameraten til Dennis Hauger denne sesongen, men det henger også tilbake til gokart-dagene deres.

Det toppet seg på Thruxton tidligere i år da Hauger lå an til en seier, hvor unggutta hektet i hverandre i aller siste sving – en smell Hauger følte var helt og holdent med forsett fra sin britiske erkerival.

LES OGSÅ: Hølandsbrødrene som erobret verden

Da Hauger tok sin første seier på Oulton Park senere var det også etter et sammenstøt med Jewiss, men denne gangen fikk Jewiss tidstillegg og prikker på lisensen, og seieren ble tildelt Hauger etterpå.

– Jeg har vel egentlig ikke snakket med Jewiss siden 2016. Da sa jeg hva jeg mente om han, og det er blitt slik siden, sier Hauger, som blant annet deltok i det italienske WSK-mesterskapet i OK Junior dette året hvor Jewiss vant.

I forbindelse med incidenten fra Thruxton, så var det ikke noe tema fra Jewiss sin side at han hadde gjort noe galt.

– Han sladdet rundt og brukte opp dekkene sine, og det var perfekt for meg ettersom jeg tok bedre vare på dekkene. Han kom ut på gresset, bremset og traff meg bakfra, var Jewiss sin forklaring den gang på duellen som førte til at Hauger kjørte av i høy hastighet.

Erkerivaler er en sentral del av å være utøver på internasjonalt plan, og selv om Hauger har sagt tydelig hva han har ment om konkurrenten fra Double R-teamet, så har han fortsatt holdt hodet kaldt og fokusert på egne resultater.

Spådde flere seiere

Det har begynt å betale seg. Lørdag tok han tok en seier, og bekrefter teorien som teamsjef Ben Bloomfield kom med før sesongen: Når Dennis først begynner å vinne, så vil seierne fortsette å strømme på.

LES OGSÅ: «Det heter Aurskog-Høland, ikke Aurskog... Maken til frekkhet!»

Men første løpet på Snetterton denne helgen var heller ikke denne gang uten disputt mellom Jewiss og Hauger. Denne gangen var det Hauger som kom tapende ut av det i etterkant, selv om han beholdt seieren.

– Jeg fikk en gridstraff etter første løp etter sammenstøt med Jewiss. Helt latterlig at jeg fikk det da han ikke fikk for det samme tidligere i år. Jeg ble sendt fem plasser ned, sier Hauger oppgitt, som måtte starte fra 11. startspor i stedet for det sjette i andre løp.

Tok innpå 21 poeng

Han kjørte seg opp til en sjetteplass igjen i løpet, satte også beste rundetid av samtlige og har etter to av tre løp tatt inn på 21 poeng på Jewiss sitt forsprang på 85 poeng før løpet, og nordmannen ligger også 25 poeng bak Ayrton Simmons på en andreplass sammenlagt.

Men medaljesjansene er ikke et stort tema da det fremdeles gjenstår ett løp denne helgen og yttrligere fire løpshelger på kalenderen.

– Det skal jeg tenke mer på mot slutten. Nå må jeg fullføre løpene og ta litt og litt, og plutselig kan jeg være ganske nærme de foran om de har litt nedtur slik jeg hadde i begynnelsen av året, sier 15-åringen.

Han kan ikke være annet enn fornøyd med å ha stabilisert seg helt i toppen av mesterskapet med tanke på at han er førstereis i Formel 4.

– Nå holder jeg meg alltid rundt pallen uansett løp, så det er bare å holde det gående og ta mer og mer innpå i mesterskapet, sier han.

Artikkeltags