Dennis full av ny lærdom – går for nye topplasseringer i England

Klar for nytt løp: Dennis Hauger. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Klar for nytt løp: Dennis Hauger. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er blitt noe tid til skole for Dennis Hauger, men mest har han nok lært fra det første Formel 4-løpet. Nå er det duket for nye sjanser for 15-åringen fra Aurskog.

DEL

Det er få 15-åringer fra Norge som tilbringer like mye tid i England om dagen som Dennis Hauger, og etter at han fikk smaken på Formel 4-nivået for tre uker tilbake, så er det nye muligheter for ham på Donington Park i helgen.

Og selv om det har gått tre uker siden forrige løp, så har Aurskog-gutten ikke hatt noe problem med å fylle opp timeplanen i mellomtiden.

– Nå har jeg fått vært litt på skolen og prøvd så godt jeg kunne å ta igjen litt arbeid. Ellers er det blitt trening nesten hver dag. Mandag dro vi til Donington for å teste, det var simulatorkjøring tirsdag og mediedag nå i dag, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

Han fikk en tøff start på sesongen på Brands Hatch første helgen i april. Riktignok åpnet han med en sterk tredjeplass, før han fulgte opp med syvendeplass etter punktering. Siste løpet ble han bare nummer ni etter et mislykket forbikjøringsforsøk.

Og det er nettopp disse forsøkene og feilene han skal vokse på.

– Man lærer av feilene sine, og så lenge man ikke gjør samme feilen igjen så blir det bra. Det var mange detaljer og småting jeg lærte i de første løpene. Samtidig blir også forbikjøringsmulighetene bedre på denne banen, så nå skal jeg gjøre ting riktig, sier 15-åringen.

Han beviste på testene i vinter at han er å regne helt i toppen, og kun mangel på løpserfaring i Formel 4 hindrer ham fra å være en soleklar vinnerkandidat nå i starten av sesongen.

Etter tredjeplassen og erfaringene fra forrige løp, så velger Red Bull-junioren fortsatt å sikte høyt.

– Jeg kommer bare til å foksuere på meg selv og jobbe med detaljene. Ambisjonene er som vanlig en topplassering, så jeg ser ingen grunn til ikke å gå for det nå, sier Hauger.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Artikkeltags