Tidsstraff hindret Dennis (15) fra å ta sin første Formel 4-seier

Blandede følelser på pallen for Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Blandede følelser på pallen for Dennis Hauger. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

ENGLAND: Den norske unggutten skulle vunnet med god margin da dommerne satte ned foten. Hauger vil dog protestere på avgjørelsen.

DEL

Det så meget lovende ut for Dennis Hauger, som tok Hampus Ericsson på yttersvingen i starten – helt etter oppskriften, og sikret seg dermed en rask komfortabel ledelse.

Denne ledelsen klarte Hauger å holde godt på hele veien og opparbeidet seg et forsprang på 1,5 sekund ned til Ericsson, som fikk nok med å hanskes med Ayrton Simmons og Kiern Jewiss.

Så, etter seks runder fikk Hauger en advarsel fordi han hadde krysset banegrensene, hvor en ny overtredelse ville medføre fem sekunders tidsstraff, meldte radiokommentatorene som er inkludert i live-timingen.

Hauger fortsatte å holde farten sin mens dommernes øyne var rettet mot nordmannen, og nok en overtredelse av dette medførte nettopp en fem sekunders tidsstraff som ble lagt på tiden etter løpet. I en kort melding forteller Hauger at de kommer til å protestere på avgjørelsen som ble tatt.

– Ja, vi skal protestere. Vi var ikke på sensorene og det var kun på steder der alle andre kuttet også, så den var ikke «fair», skriver Hauger.

Uansett, tidsstraffen underveis gjorde det plutselig mer spennende i rekkene om Hauger i det hele tatt kunne kjempe om pallplass. Selv om Hauger hele tiden lå uforstyrret i front, viste live-timingen hvordan han lå an i realiteten, og nordmannen kunne prise seg lykkelig over at Hampus Ericsson etterhvert kjørte av veien.

Dermed var det duket for en pallplass som en fattig trøst for den tapte ledelsen, men spenningen lå etterhvert i Haugers teamkamerat Jack Doohan som kom som en rakett mot slutten av løpet. Han hadde plutselig bare få tideler opp til Hauger de siste rundene – selv om Hauger på banen lå langt foran og ikke hadde oversikt over forspranget til Doohan.

Den australske lagkompisen hadde få tideler på seg før de siste rundene, men da de krysset mållinjen kunne Hauger konstatere at det ble pallplass med ett tidels margin ned til Doohan. Den formelle avstanden ble til slutt 3,8 sekunder opp til Kiern Jewiss.

Det betyr at Hauger i praksis vant med 1,2 sekunder. Uansett klarte han å vinne rookie-klassen som et plaster på såret.

Artikkeltags