Hauger bestemann i beinhard fysisk test for landslagsutøverne

Dennis Hauger, her fra en mindre treningssamling tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen)

Dennis Hauger, her fra en mindre treningssamling tidligere i år. (Foto: Simen Næss Hagen) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Dennis har alltid imponert fysisk, og han har alltid vært rå der. Men det som imponerer mest denne gang er at han er best uavhengig av alder.

DEL

Det sier landslagstrener Fredrik Brenna-Lund etter at motorsporttalenet Dennis Hauger fra Aurskog viste seg seg å være best i en tøff fysisk test blant landets beste motorsportutøvere.

Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen, som nylig kåret til årets Bilsporttalent 2018, deltok også i testene og endte på 10. plass.

Det var i forbindelse med BILSPORT18-arrangementet for to uker siden at bilsportforbundets eget landslag, Team Norway, hadde en siste samling for året, i tillegg sammen med juniorutøverne.

Samlingene har både fysisk og sosialt innhold, der utøverne samles og utfordres på de fleste områder som ikke nødvendigvis bare har med bilkjøring. Blant annet ville Fredrik Brenna-Lund teste utøverne i en rekke fysiske utfordringer, hvor han la sammen alle øvelsene til én poengscore.

Av totalt 18 utøvere til stede på samlingen, har Parc Fermé fått innsyn i Topp 10-lista over hvordan de presterte fysisk – og lista kan du se nederst i saken. De ble satt til tradisjonelle utfordringer som armhevinger, benkpress og knebøy for å nevne noen.

LES OGSÅ: Her gir Dennis Hauger (15) sin sponsor en kjøreopplevelse han sent vil glemme

Tidlig utviklet

Overraskende for noen, men kanskje ikke overraskende for andre, så var det Dennis Hauger som toppet denne lista. 15-åringen, som av mange blir sett på som ett av de største bilsporttalentene som Norge noen gang har eksportert, har også et sterkt fokus på fysisk trening, og til tross for sin unge alder så var han altså best av samtlige på Team Norway. Dette uten alderstilpasning av øvelsene, ifølge landslagstreneren.

– Dennis har alltid imponert fysisk, og han har alltid vært rå der. Men det som imponerer mest denne gang er at han er best uavhengig av alder. Hadde man gjort justeringer ut ifra alderen hans, så hadde han vært helt overlegen. Men det er viktig å understreke at han også er tidlig utviklet. Mulig han er 15 år, men i kroppen er han minst 18, sier Brenna-Lund til Parc Fermé.


Imponert over Bakkerud Ellers trekker landslagstreneren også fram de to andre øverst på lista som positive overraskelser.

Andreas Bakkerud har vært kjent lenge for å ha stort fokus på fysisk trening, men Brenna-Lund mener det ikke er noen selvfølge at han skal hevde seg helt der oppe på en slik fysisk prøvelse på tampen av året.

– I starten av sesongen hadde han ikke like stort fokus som han har pleid, men han har gjort en del grep sjøl og tatt initiativ sjøl på hva han skal gjøre. Samtidig er han den som reiser mest av alle. Å ta vare på formen slik han har gjort beviser at det ikke finnes noen unnskyldning for ikke å holde seg i god form, sier treneren. Tredjeplassen gikk til Edward Sander Woldseth som har kjørt Formel STCC i år. Det også kanskje en liten positiv overraskelse. Edward er også med på juniorsatsingen til Team Norway og har derfor ikke det samme tilbudet og oppfølgingen som de 15 faste Team Norway-utøverne.

– Edward er en spennende fyr. Han har en litt annen bakgrunn enn de andre, men han har en enestående guts, mange kule mål og jobber knallhardt for å komme seg dit. Veldig kult at han presterte på et så høyt nivå her, sier Brenna-Lund.

Kameratgjeng på tvers av grenene

Han kan melde om en stor positiv utvikling i Team Norway side de startet opp for mer enn 10 år siden. Selv om samlingene er få grunnet travle kalendere for samtlige utøvere, så har landslagssatsingen gitt en god vitamininnsprøytning for de norske utøverne på tvers av grenene – også utenfor de få samlingene i året.

– Da vi startet med dette så var vi vel ikke mer enn seks-syv utøvere og man jobbet omtrent én til én. Nå har vi skapt et miljø de trives i, mange henger sammen på fritiden og trener sammen. Ting har eskalert, og vi ser hvordan utøverne drar god nytte av hverandre, oppsummerer landslagstreneren.

LES OGSÅ: Alt gikk i svart da Emils navn ble ropt opp: – Jeg klarer nesten ikke snakke!

Fysisk test for Team Norway 2018 – Topp 10

1) Dennis Hauger – 103

2) Andreas Bakkerud – 100

3) Edward Sander Woldseth – 94

4) Mads Østberg – 90 5)

Marius Nakken – 89

6) Jacob Lyseng – 87

7) Thomas Bryntesson – 84

8) Theodor Olsen – 79

9) Marcus Påverud – 77

10) Emil Heyerdahl – 76

Artikkeltags