Endelig satt den – Dennis (15) tok sin første Formel 4-seier

Dennis Hauger.

Dennis Hauger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Men den fikk han først etter mål etter nok en sammenstøt med samme fører han har vært innblandet med tidligere.

DEL

Det skjer stort sett noe rundt Dennis Hauger hele tiden, og han har i løpet av sesongen klart å vise seg som en sterk rival og ofte følt seg urettferdig behandlet av «hjemmeførerne» i England.

To potensielle seire har han fått fratatt tidligere i sine øyne, både på Donington Park med tidsstraff og på Thruxton med krasj med konkurrent, og han skulle ikke få lov til å passere mållinja først denne gangen heller under første av tre løp på Oulton Park denne helgen.

LES OGSÅ: Dennis sliter i England: – Nederlag er alltid hardt

I en ny dramatisk duell med Kiern Jewiss, skulle sistnevnte kaste seg på innsiden av Hauger i den siste svingen, ikke helt ulikt det som skjedde på Thruxton. Denne gang fikk briten dog straff, samt minuspoeng på lisensen sin som det heter, noe som sørget for at Hauger fikk seieren likevel.

– Litt kjipt å ikke kjøre først over mål, men det var deilig å få tilbake seieren etter sammenstøtet. Det skal jo ikke være mulig å bare kaste seg inn i siden på meg. Det virket som han tenkte på kun å ta meg ut, for han var for langt bak egentlig, sier Hauger.

LES OGSÅ: – Endelig var det mulig å se litt ordentlig idrett her i bygda

Men smellen er glemt, selv om han fortsatt lar seg irritere av at han stadig vekk havner i klinsj med konkurrentene. Det viktigste var dog at han omsider fikk sin første 25-poenger.

– Ja, dette var deilig. Jeg skulle jo egentlig fått denne to ganger tidligere, sier Hauger.

Han leverte dog «kun» en femtetid på kvalifiseringen for siste løpet søndag, og i andre løpet snus startrekkefølgen på første resultatet blant de seks første. Noe som betyr at Hauger starter fra sjette startspor søndag formiddag.

LES OGSÅ: - Blir knallhard kamp om NM-tittelen

– Jeg får prøve å presse dem psykisk og få dem til å gjøre feil, så skal det være mulig å klatre. Men først og fremst er det viktig å få en god start og god førsterunde, sier 15-åringen.Artikkeltags