Dennis soper inn seire og pallplasser – klatret opp til medaljeplass

Dennis Hauger passerer målstreken som vinner på Croft.

Dennis Hauger passerer målstreken som vinner på Croft. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Og nå håper Dennis Hauger at uflaksen er borte for resten av sesongen.

DEL

Formkurven har pekt oppover de to siste helgene for Dennis Hauger, og denne løpshelgen på Croft-banen i det britiske Formel 4-mesterskapet ble et gjennombrudd av dimensjoner for den 15-årige Red Bull-junioren.

To seire og én tredjeplass gir en totalscore på 65 poeng denne helgen. Kun tabelltoer Ayrton Simmons har scoret en bedre totalhelg enn Hauger dette året med 68 poeng.

Stor luke

Grunnen til at trippelseire er svært krevende å oppnå er at startgriden for det andre av totalt tre løp blir snudd opp-ned på de seks beste fra første løp. Med seier på lørdag måtte Hauger starte som sjettemann i det andre løpet, og hadde ikke selv troen på at seier var realistisk.

Likevel klarte han å kjøre seg opp til en tredjeplass med brukte dekk, mens han avsluttet løpshelgen som han begynte – med en klar og fortjent seier fra pole position.

– Jeg fikk en bra start og fikk en liten luke, så jeg bare satte fart og fokuserte framover og kom inn i sonen min. Før sikkerhetsbilen kom ut så fikk jeg en god luke, og etter at den kjørte inn, så dro jeg ifra igjen, sier Hauger til Parc Fermé om seieren i det tredje løpet.

Stemningen er nå litt annen etter en periode med mange nedturer basert på kollisjoner og dommeravgjørelser som har gjort 15-åringen mildt sagt frustrert over tilværelsen i England. Samtidig kjenner Hauger at han stadig lærer, og tempoet han har vist gjennom tester og treninger begynner nå å bli omsatt i løpsresultater.

Dennis Hauger jubler for seier på Croft.

Dennis Hauger jubler for seier på Croft.

Klatret godt sammenlagt

Hauger har hele veien vært klar på at løpserfaring er det viktigste han må sanke uavhengig av hvor fort og jevnt han kan kjøre enkeltrunder på tester. Og med mye lærdom etter en periode med mye motgang, så ser han nå lyst på resten av sesongen.

– Det er skikkelig deilig å få disse seierne inn en etter en nå, også får vi håpe at tiden med uflaks er over, sier Hauger.

Med tre seire og totalt fire pallplasser på de siste seks løpene har han også tatt et jafs sammenlagt, og er nå på bronseplass i mesterskapet. Totalt tre seire og fire tredjeplasser er fasit for sesongen, og det er 28 poeng opp til andreplassen i mesterskapet, mens erkerival Kiern Jewiss leder med et forsprang på hele 105 poeng.

– Jewiss har et godt forsprang til oss, men vi må bare fortsette å jobbe på så får vi se senere i sesongen, sier Hauger om håpet om å ta hjem sammenlagtseieren.

Artikkeltags