- Det er tøffere klima ute på banen, men jeg stortrives og høster lærdom for hvert løp

PÅ PALLEN: Allerede i sitt tredje løp i sin nye klasse – der han konkurrerer mot meritterte og rutinerte seniorer – tok Dennis Hauger steget opp på seierspallen. Foto: Privat

PÅ PALLEN: Allerede i sitt tredje løp i sin nye klasse – der han konkurrerer mot meritterte og rutinerte seniorer – tok Dennis Hauger steget opp på seierspallen. Foto: Privat

Artikkelen er over 3 år gammel

LONATO, ITALIA Gokarttalentet Dennis Hauger fra Aurskog fortsetter å imponere. I sitt tredje løp i sin nye klasse, i konkurranse med seniorer og profesjonelle utøvere, tok 14-åringen sin første pallplassering.

DEL

Etter å ha ligget helt i toppen i kvalifiseringen i de to første løpene i sin nye klasse tidligere i vinter, men fått motorhavari i den ene finalen og hatt problemer med oppsettet av karten i den andre som gikk i øsende regnvær, holdt det denne gang helt inn.

– Jeg er fornøyd med andreplass, men det kunne ha blitt seier. Jeg ledet en stund, men gjorde en liten feil, sier Dennis Hauger fra Italia.

MER: Kan bli Formel 4-kjører i en alder av 15 år

Det var under den årlige klassikeren Wintercup på South Garda karting ikke langt fra Gardasjøen at førstereisgutten i klassen OK senior viste seg fram. I det 60 førere store feltet, hvorav mange rutinerte og meritterte førere, også profesjonelle fabrikkjørere, viste ikke den unge ferskingen noen form for husmannsånd.

Han var raskest i tidskjøringen. Ble påkjørt i første heat, men avanserte fra 12. til fjerdeplass. Vant det andre og ble toer i det siste til tross for en motor som begynte å fuske litt etter hvert.

Dette ga tredje startspor i finalen, men det gikk ikke lenge før han var i tet inntil han gjorde en liten feil og falt ned til fjerdeplass. Men han avanserte to plasser etter en gnistrende avslutning.

Les også: Alder ingen hindring

Dennis Hauger legger ikke skjul på at det har vært en overgang fra å konkurrere med jevngamle til å møte konkurrenter som nesten alle er eldre og har bøttevis med rutine.

Foruten Dennis er det kun en 14-åring til i klassen OK Senior. Karten han nå kjører er også både større og sterkere med blant annet større toppfart.

- Det er tøffere klima ute på banen, men jeg stortrives og høster lærdom for hvert løp.

Les også: Vant det tyske mesterskapet


Artikkeltags