Formel 2-føreren Dennis Hauger fikk det ikke til å stemme i kvalifiseringen i Monaco. Danske Frederik Vesti har «pole position» i søndagens VM-løp.

– Det gjelder å sette de gode rundene når man har muligheten, sa Hauger til Viaplay foran kvalifiseringen.

Han fikk det ikke til og måtte nøye seg med niende beste tid i gruppe B og den 17. tiden totalt. Han skal dermed starte som nummer 17 i begge løpene. Lørdag er det som vanlig sprintløp.

Hauger var i ferd med å sette en god runde helt mot slutten, men det ble rødflagg på runden bare noen sekunder før han ville passert målstreken.

Danske Frederik Vesti noterte 1.21,053, mens Hauger var 1,044 sekunder bak.

Tung start

Hauger har hatt en litt tung start på sesongen. Etter 2.-plass på sprinten måtte han bryte i Bahrain med turboras. I Saudi-Arabia ble det 8.-plass på sprinten og 5.-plass i hovedløpet.

Så kom det en opptur med seier på sprinten i Australias Grand Prix i Melbourne, men han krasjet i hovedløpet. Han røk også ut av sprinten i Baku og ble nummer sju i hovedløpet.

Forrige helg ble løpene på Imola avlyst på grunn av flommen i Italia.

Vant i fjor

Før årets sesong byttet Hauger lag og kjører nå for MP Motorsport. I fjor debuterte han i Formel 2 som Prema-fører og tok to seirer på veien.

Hauger vant sin første sprintseier nettopp i sprintløpet i Monaco.

Han er nummer seks i VM-sammendraget etter fire runder.

Haugers lagkamerat i MP Motorsport, Jehan Daruvala, kjørte i den første gruppen, men han endte i autovernet mot slutten av sin kvalifisering.

(©NTB)