Gå til sidens hovedinnhold

Dennis Hauger kjemper om å vinne prestisjefylt konkurranse

Artikkelen er over 1 år gammel

Emil Heyerdahl vant i 2018. Nå skal Dennis Hauger kjempe om å vinne den prestisjefylte konkurransen og en stor pengepremie.

Aurskogingen, som til daglig kjører Formel 3, er sammen med Ola Jr. Nore, Andrine Rafoss, Marius Solberg Hansen og Niklas Eker Abrahamsen blant finalistene i Bilsporttalentet 2020.

Finalen arrangeres på Vålerbanen den 5. oktober.

Bilsporttalentet er den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk bilsport, og er åpen for alle bilsportutøvere fra det året de fyller 15 til det året de fyller 21 år.

Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen vant den tilsvarende konkurransen i 2018 og ble belønnet med hele 300.000 kroner.

På grunn av den spesielle situasjonen med koronapandemien blir Bilsporttalentet i år litt annerledes enn tidligere.

Finalistene skal prøve seg bak rattet i ulike løpsbiler, og må også gjennom en fysisk test under finalen på Vålerbanen.

– Det blir en litt mindre versjon i år enn tidligere, noe vi har møtt stor forståelse for ute i miljøet. Finalen skal avholdes på en dag i stedet for to, og vi jobber stadig med at pengepremien kan bli så stor som mulig, selv om den nok ikke blir like stor som tidligere, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen, til bilsport.no.

Bilsporttalentet startet i 2008, og er en etterfølger av Castrol Juniortalent som ble startet av Holm Jacob Matheson i 1998. Mer enn fem millioner kroner er utdelt til norske bilsporttalenter i løpet av disse årene.

21 utøvere søkte i år om å få være med i Bilsporttalentet i år, og alle søknadene ble nøye vurdert av juryen bestående av Holm Jacob Matheson, Thomas Schie, Roger Moen, Tommy Rustad, Bruno Arntsen, Henning Isdal og Atle Gulbrandsen.

– Det å plukke ut fem finalister og to reserver blant så mange gode utøvere er ikke enkelt, da alle som søkte er store talenter. Juryen har blant annet vurdert tidligere resultater, fremtidsplaner, alder og helhetsinntrykket etter å ha lest alle søknadene og sjekket referanser.

Kommentarer til denne saken