Gå til sidens hovedinnhold

Dennis Hauger kan sikre gullet på egenhånd

Artikkelen er over 2 år gammel

Dennis Hauger kan gå til topps i det italienske mesterskapet søndag.

Som vanlig gjennomføres en løpshelg i Formel 4 over tre finaler, og to av dem ble kjørt lørdag i forbindelse med den nest siste runden i det italienske mesterskapet på Mugello.

Dennis Hauger skaffet seg et utmerket utgangspunkt ved å sikre pole position i samtlige løp under kvalifiseringen fredag, og farten ute på banen har vært like overbevisende som tempoet hans i sesongen forøvrig.

Første løp fredag ble dog ødelagt i et sammenstøt, og nok en gang et sammenstøt med Gianluca Petecof, som gjennom denne sesongen har vært en av Haugers sterkeste erkerivaler – spesielt i Italia.

Brasilianeren var i ferd med å ta ledelsen og ville forsvare posisjonen sin da han skled ut i bilen til Hauger, som påførte nordmannen en snurring og mange plasseringer tapt.

Petecof ble belønnet med 10 sekunders tidsstraff, og begge havnet utenfor poengplass i første løp.

Tok kommandoen

I det andre løpet senere lørdag, så var det Hauger som tok kommandoen. Der sikret han seg sin 14. seier for sesongen, og har nå 70 poengs ledelse ettersom Petecof bare ble nummer seks.

– Ja, nå trenger jeg bare fem poeng mer enn han i morgen, så er jeg mester. Så nå må jeg holde hodet kaldt, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

Og det lover godt. Han har nemlig spart opp to friske dekk til helgens siste finale som kjøres søndag formiddag. Han valgte bevisst å bruke slitte dekk under den andre finalen lørdag.

– Roman Stanek (som ble nummer to i løpet, journ.anm.) hadde et fullt sett med «freshe» dekk, mens jeg sparte to av mine. Men jeg hadde fortsatt bra fart og klarte å lage avstand, sier 16-åringen videre, som vant med nesten fire poengs forsprang til tsjekkeren.

LES OGSÅ: Derfor dropper Emil (17) helgens sesongfinale

Skværet opp

Før den andre finalen fikk han og rival Petecof også skværet opp seg i mellom. Det har vært mang en disputt mellom dem denne sesongen, der det hele startet med et sammenstøt allerede i den første løpshelgen i det tyske mesterskapet. Petecof åpnet også dominerende i den italienske serien, mens Hauger kom bak på.

Deretter har rollene snudd utover sesongen, og Hauger har tidligere uttalt at han føler han har hatt et mentalt overtak på Petecof – til brasilianerens store frustrasjon.

– Jeg tror seieren hadde vært min hvis det ikke hadde skjedd det som skjedde med Petecof. Han mistet kontroll over bilen og traff bakhjulet mitt. Jeg snakket etterpå og han beklaget for at han ikke ga nok rom, og han mistet kontrollen. Men han fikk en straff, så ingenting endret seg i mesterskapet, sier Hauger.

Kommentarer til denne saken