Gå til sidens hovedinnhold

Deler ut 3.000 munnbind gratis: – Jula varer helt til påske

– Jula varer helt til påske, sier Morten Rognan som kjøper inn 3.000 munnbind og deler de ut gratis.

I forkant av mandagens kommunestyremøte i Aurskog-Høland, stilte Tittin Foss-Haneborg fra Miljøpartiet De Grønne spørsmål om kommunen kunne kjøpe inn munnbind til personer med økonomiske utfordringer.

Hun tror personer med dårlig råd kan la være å ta i bruk smittevernutstyr eller bruke engangsutstyr flere ganger og mente at kommunen burde bidra.

Kommunen svarte at det ikke var kapasitet til å utføre en slik oppgave.

En som plukket opp engangshansken, var Morten Rognan. Ildsjelen står bak Julehjelpen Aurskog-Høland, som sørger for at familier som trenger hjelp til å få feiret julehøytiden, får litt ekstra å rutte med.

I forbindelse med julen 2020 fikk hele 90 familier hjelp.

Nå gir samme mann gratis smittevernutstyr til de som trenger det i kommunen.

– Jeg har bestilt opp et større antall munnbind som personer i Aurskog-Høland med vanskelig økonomi kan få gratis, sier Morten Rognan til Indre Akershus Blad.

Når bestillingen på 3.000 munnbind ankommer, vil de bli overlevert til Frivilligsentralen på Bjørkelangen, som vil sørge for utdelingen.

Selv om førjulstida er høysesong for ildsjelen Morten Rognan, hjelper han gjerne til andre deler av året også.

– Grunnen til at jeg kan kjøpe inn munnbind, skyldes den veldig gode responsen og alle bidragene som har kommet til Julehjelpen. Jula varer som kjent helt til påske, slår aurskogingen fast.

– Julehjelpen bidrar der det er behov og når munnbind blir et kostnadsspørsmål for folk, er jeg glad for at vi kan bidra til å ivareta smittevern på en god måte, sier Rognan.

– Fantastisk initiativ

Tittin Foss-Haneborg er glad for at Julehjelpen Aurskog-Høland sørger for å løse utfordringen hun belyste.

– Dette er et fantastisk initiativ. Jeg hadde sett for meg at Frivilligsentralen kunne spille en rolle i utdelingen av munnbind, så dette er en god løsning. Vi må bare innse at frivillige overtar det som burde vært et kommunalt ansvar. I tillegg til å betale skatt til kommunen, stiller mange opp gjennom å være frivillige for å løse noen av de kommunale oppgavene, sier MDG-politikeren.

– Det viktigste i denne saken er at folk som har behov for munnbind, og som har økonomiske utfordringer, kan skaffe seg det på en ubyråkratisk måte. Vi må unngå at folk bruker det samme munnbindet hele uka, for da har det ingen funksjon med tanke på smittevern, sier hun.

Kommentarer til denne saken