– Budsjettet må økes, uavhengig av skolestruktur

Harald Ringstad (KrF) Sørum kommmunestyre 2015-2019

Harald Ringstad (KrF) Sørum kommmunestyre 2015-2019 Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerBehandlingen av ny skolestruktur i Sørum engasjerer bredt. Det er lett å forstå da en endret skolestruktur direkte griper inn i innbyggernes hverdag og fremtid. En skole er så mye. Den har en lang historie, en dyp lokal identitet og mange nærmiljøoppgaver.

Det er heller ingen tvil om at saken har engasjert Sørums politiker mer enn vanlig. Vedtaksforslaget til kommunestyret i april hadde mange gode punkter, men flertallet, som jeg også valgte å være en del av, så behov for en bredere besvarelse på kommunestyrets mandatbestilling høsten 2016.

Fra denne bestillingen mener jeg det i ny utredning blir særlig viktig å få fram følgende punkter:

Strategien skal inneholde en behovsplan for spesialrom (nå-situasjon og ønsket utvikling)

Strategien skal inneholde en plan for sambruk av lokaler (Lag/foreninger og nærmiljø)

Alle endringsforslag og konklusjoner skal konsekvensvurderes og begrunnes.

Konsekvenser for miljøet skal vurderes og begrunnes.

Konsekvenser for nær-miljøet skal vurderes og begrunnes.

Det blir også viktig å få frem hvordan spesialrommene er i skolene. Når jeg for eksempel i enkelte skoler sammenligner dagens sløydtilbud mot det jeg selv hadde for noen tiår tilbake, blir jeg flau. Faget er viktig for praktisk anlagte elever.

Selv om Sørum kommune de siste årene har økt overføringene til sine skoler, ligger vi fremdeles nesten nederst i landet. Det er egentlig helt utrulig hva skolens ansatte får ut av så lite penger. Uavhengig av hvilken skolestruktur vi lander på må vi de neste årene øke overføringen til skole vesentlig.

For lettere å fatte et vedtak for ny skolestruktur må punktene ovenfor grundig utredes og innbyggere, foreldre og lærere involveres, og da særlig for de skoler som blir foreslått nedlagt eller flyttet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags