Hvis politiske partier skal motta penger, er det politikere som må bevilge dem

Forsvarer vedtak: Ledere for Rømskog Arbeiderparti og Aurskog-Høland Arbeiderparti, Roar Karlsen (t.v.) og Stein Lie.

Forsvarer vedtak: Ledere for Rømskog Arbeiderparti og Aurskog-Høland Arbeiderparti, Roar Karlsen (t.v.) og Stein Lie.

Av
DEL

LeserbrevBjørn Ivar Bergerud i Indre Akershus Blad skriver den 20. mai 2018 om ordførerens dobbeltstemme som førte til at de ble bevilget kroner 90 000,- til de politiske partiene. Dette skal være midler som brukes til politisk kulturbygning i forbindelse med kommunesammenslåingen.

Fellesnemda har en slik sammensetning at ved stemmelikhet teller ordførerens stemme to ganger, det er ikke sånn at ordføreren stemmer en gang til etter at stemmene er talt.

Vedtaket er en kopi av et forslag fra en tverrpolitisk gruppe i Sandefjord, Andebu og Stokke kommuner, som ble fremsatt til fellesnemda i disse kommunene. I forbindelse med sammenslåingen av Rømskog og Aurskog-Høland kommuner er det også budsjettert med penger til kulturbygning i kommunale etater.

Vi som politisk parti vil også bygge kultur, vi vil at våre nåværende og fremtidige politikere skal ha kjennskap til begge kommuner både med særegenheter og det som er felles. Vi tror det er viktig for at sammenslåingen skal gå så smertefritt som mulig at vi kjenner hverandre godt, ikke bare politiske ståstedet, men også ut over det politiske.

Rømskog og Aurskog-Høland Arbeiderparti har til sammen cirka 320 medlemmer, og vi vil at flest mulig av disse skal lære hverandre å kjenne, og skape god politikk, til beste for den nye kommunen. Vedtaket betyr at hvert parti får cirka 13.000 kroner. Arbeiderpartiet ønsker å bruke dette til felles skoleringer, befaringer og utflukter i de respektive kommunene, bespisning og noe kursmateriell.

I denne perioden vil også møteutgifter i forbindelse med møter i fylkeslagene øke betraktelig. Det er blant annet møter før Fellesnemd-møter i fylkene og oppbyggingen av nye fylkespartier. Fra Rømskog må vi kjøre 210 kilometer tur/retur til nærmeste by for slike møter. Det er viktig også å være med på dette da dette er demokratiske prosesser. For et lite kommuneparti som på Rømskog finnes det da ikke økonomi til andre utgifter enn dette. Slik at et bidrag til kulturbygging er helt avgjørende for oss på Rømskog.

Hvis politiske partier skal motta penger, er det politikere som må bevilge dem. I denne sammenhengen handler det om politisk kulturbygging for framtida.

Få nyhetene rett på din mobil!

Last ned appen indre.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For iPhone

For Android

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags