Når arbeidsledigheten øker

Sten Magne Berglund, kommunestyrerepresentant for Sørum Arbeiderparti

Sten Magne Berglund, kommunestyrerepresentant for Sørum Arbeiderparti Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevArbeidsledigheten her i landet er ventet å stige kraftig i tiden fremover, og mange er bekymret. Sørum kommer ikke til å være noe unntak. Dessverre har regjeringen vært for passive, for lenge, og en lenge etterlyst tiltakspakke kommer først i statsbudsjettet for neste år.

Også her på Romerike og i Sørum er det mange som nå merker konsekvensene av at store bedrifter nedbemanner og permitterer ansatte. Regjeringen har varslet at de vil sette inn spesielle tiltak rettet mot bedrifter på Sør-Vestlandet. Det holder ikke! Det trengs hjelp til Romerike også, hvor flere bedrifter merker at ordrebøkene tømmes. Og etter hvert vil trolig entreprenører også merke ringvirkningene av at folk ikke setter i gang nye prosjekter. 

Sørum Arbeiderparti vil jobbe for arbeidsplassene i vår kommune! Vi trenger målrettet innsats for å sørge for at bedriftene i vår region kan overleve. Det trengs derfor midler til å hjelpe de med omstilling, og til å investere i infrastruktur. Det er mange veiprosjekter i vårt område, som kan settes i gang om det kommer statlige midler. Men like viktig er å gi hjelp slik at bedrifter som slitergis en mulighet til å overleve. Hvis regjeringen virkelig mener det, så har de nå en glimrende mulighet til å gi tilskudd for til bedrifter og gründere i Sørum som vil bygge kompetanse knyttet til grønn industri. To konkrete tiltak er en næringshage, og et energikontor. Men det haster! Når statsbudsjettet vedtas kan det være for sent!
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags