Ja til lavere bilavgifter

Vil kutte avgiftene: Aurskog-Høland Frps Kari Mikkelrud mener bilistene ikke skal være statens melkeku.Foto: Øyvind Henningsen

Vil kutte avgiftene: Aurskog-Høland Frps Kari Mikkelrud mener bilistene ikke skal være statens melkeku.Foto: Øyvind Henningsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leserbrev Frp har i mange år arbeidet for å redusere bilavgiftene, og argumentene har blant annet vært at det vil bidra til en raskere utskiftning av bilparken, og til en mer moderne og tryggere bilpark som forurenser mindre.

Vi mener at bilistene ikke skal være statens melkeku.

Etter snart fire år i regjering, så kan vi med glede fortelle at for første gang får bilistene igjen mer enn de betaler for.

5 milliarder mer enn det staten tar inn i bilrelaterte avgifter, brukes på vei. Utgiftene til veiformål har for øvrig økt fra 49 milliarder til 64 milliarder kroner.

Vi må likevel innrømme at vi ikke har klart å oppfylle det vi lovet ved forrige stortingsvalg om å fjerne bompenger. Dessverre så stoppet stortingsflertallet oss der.

Men vi velger å glede oss over at det store etterslepet på vei som de rødgrønne etterlot oss, nå er i ferd med å minke, og at veistandarden bare blir bedre og bedre.

Vi har i regjering også fått gjennom mange av våre andre saker som har styrket bileierens stilling. Blant annet i forbindelse med parkeringsregler, samt redusert og lagt om engangsavgiften både for bil og motorsykkel.

Vi har redusert årsavgiften, redusert omregistreringsavgiften på bruktbil med cirka 40 prosent, og vi har fjernet årsavgiften for campingvogn.

Vi vil i neste periode jobbe for å redusere engangsavgiften for kjøretøy ytterligere, og nedbetale en atskillig større andel av bompengeselskapenes gjeld.

Og vi skal fortsatt også i neste periode jobbe for å få Stortinget med oss, slik at vi kan fjerne flest mulig bomstasjoner.

Vi skal også fortsatt jobbe for at registrering- og omregistreringsavgiften kun skal dekke selvkost, og øke vrakpanten på personbiler.

Aurskog-Høland Frp

Kari Mikkelrud

Leder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken