Skal ungene betale prisen?

Reagerer: Foresatte ved Fjuk skole.

Reagerer: Foresatte ved Fjuk skole.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerNår vi møtes for å skrive dette innlegget, blir vi sittende å mimre, le og fortelle historier fra våre egne leirskoleopphold. Noe var helt fantastisk, noe var ganske gøy og noe var litt ugreit. Men, det skapte minner som vi ennå kan ta frem, minner for livet.

Leirskole er en uke fylt med opplevelser, latter, vennskap og samhold. Det gis store rom for mestring, egenutvikling, sosial kompetanse, og for mange er det første gang ute på eventyr uten mor og far.

Det er ikke lenge siden dette temaet var oppe sist. I 2015 raste diskusjonen. Da ble det heldigvis leirskole. Nå er saken igjen på bordet, i rådmannens budsjettforslag for 2018.

Midler til leirskole skal kuttes i hele kommunen. Det ansees ikke som viktig nok at barna våre skal få en slik tur i 7.klasse. Når det i tillegg skal kuttes i ungdomsklubber, utekontakter, bibliotek tilbud, avvikle matlaging i kommunale barnehager og bli dyrere kulturskole, er det vanskelig å ikke tenke at det er de kjæreste og mest sårbare vi har som rammes hardest. De betaler den høyeste prisen.

Langtidseffekten av disse kuttene er så klart svært uheldig for mange barn og unge. De mister arenaer for mestring, tilhørighet og viktige relasjoner både med andre unge, og med voksne.Gode lavterskeltilbud er vanskelig å erstatte.

Det skal satses på frivillighet og dugnad. Denne tanken er vel og bra, og ingen er vel uenige i at begge deler er viktige. Men hva vil skje i praksis? Når så mange tilbud til barn og unge strykes fra budsjettet, skal alt da legges over på frivillige og ildsjeler? Hva skjer når midlene reduseres, mulighetene reduseres og i aller verste fall: ildsjelene slukner?

Vi vil komme med en bønn til dere som bestemmer. La oss beholde de gode tilbudene vi har. La også våre barn få de samme opplevelsene og minnene vi fikk. Ikke la ungdom møte stengte klubbdører, miste trygge voksne i utekontakten og få redusert bibliotektilbud. Ikke la ungene i barnehagen miste gleden av matlaging i barnehagen og miste tilbud på kulturskolen.

Og til slutt; det er våre barn som for en liten måned siden fikk beskjed om at det ikke blir leirskole i 2018 likevel. Som de har ventet på helt siden de i starten på barneskolen fikk vite hva det var. Ikke ta fra dem den opplevelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags