Ikke riv gamleskolen!

Ber kommunen tenke seg om: Johan Saers fra Bjørkelangen.

Ber kommunen tenke seg om: Johan Saers fra Bjørkelangen.

Av
DEL

MeningerPå Bjørkelangen får vi ny en fin skole til de elever  vi har nå. Det er dem vel unt å få en så fin bygning å være i.

Men hva gjør vi når klassetallet øker fordi antallet elever i klassen må ned slik som noen partier krever på Stortinget. Da er det plutselig for lite plass til alle klasser.

Vi må også være forberedt på at elevtallet i hele kommunen øker. Hvor finner vi plass til alle når alle de andre skolene og spesielt Aursmoen skole er full allerede?

En opplagt mulighet er å bevare det L-formete bygget av Bjørkelangen ungdomsskole. Det er et godt bygg som egner seg fint til undervisning, også i fremtiden. Alternativet er å bygge nytt og påføre kommunen  masse ekstra kostnader.

Jeg vet godt at politikerne ikke ønsker å beholde de gamle bygningene, men man kan ikke alltid forvente å få det slik man ønsker. Rive bygninger som er godkjente for skoleformål er kapitalødeleggelse av dimensjoner. Selvsagt trenger bygningene å vedlikeholdes. Hvis det på denne måten blir for lite lekeplass er det enkelt å finne areal utenfor nåværende. Allerede nå brukes det slik areal.

Det er ikke for seint å snu. Beslutning om å beholde de bygg som er tjenlige for fremtiden må tas nå. Om kort tid er det for sent.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags