For godt til å være sant

Reiser seg: Slik ser svømmehallen på Bjørkelangen ut i dag.

Reiser seg: Slik ser svømmehallen på Bjørkelangen ut i dag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ja, da er det det, tenkte jeg da jeg leste Indre Akershus Blad 23. oktober hvor det sto om kommunens store byggeprosjekter; «Alt er i rute, både med tanke på økonomi og framdrift…».

Under ferden har det dukket opp detaljer som tydeligvis ikke var hensyntatt og budsjettert i prosjektet til Bjørkebadet.

På et tidspunkt, IAB 7. september, viste det seg at man ikke hadde tenkt på at det skulle komme noen gjester i bil for å bade, og disse måtte ha et sted å parkere. Pluss 3,1 millioner kroner.

Så har man tydeligvis startet med en vurdering av hva drift av anlegget kontra inntjening vil resultere i. Pluss 5,5 millioner kroner ser man for seg nå at kommer i tillegg.

Gode økonomer som skal prosjektere og budsjettere vet hvordan man skal innhente fakta fra sammenlignbare prosjekter, på forhånd, for ikke å få overraskelser av dimensjoner i etterkant.

Ser vi på artikkelen i IAB 7. september er budsjettet for svømmehallen antydet til 74 millioner. I en artikkel 20. november leser vi 55 millioner kroner. Ser vi på tallet i avisa 23. oktober antydes det 94,3 millioner. Altså 39,3 millioner høyere enn 55 millioner.

Det blir mye forvirrende tall og uttalelser å forholde seg til for en skattebetaler. Og ikke minst da vi leser IAB 20. november hvor det liksom «renner på» med millionkostnader. Tenk at det skal til innredning i bygget og uteområdet skal istandsettes. «– Svømmehallen blir dobbelt så dyr som opprinnelig planlagt» står det.

Dette var litt om svømmehallen, hva med de to andre store prosjektene som også ble sagt at «er i rute» rent økonomisk, tenker jeg?

Skylder politikerne og administrasjonen nå og komme med en opprydding i kostnadsvirvaret ovenfor oss skattebetalerne i kommunen? La oss ikke komme dithen at politikerne og administrasjonen skylder på hverandre, begge parter må ta ansvar overfor velgere og skattebetalere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken