«Romerike Bredbånd har overskredet grensen for hva som er ok»

Irritert: Børge Haukland fra Bjørkelangen.

Irritert: Børge Haukland fra Bjørkelangen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Børge Haukland fra Bjørkelangen er ikke overvettes fornøyd med Romerike Bredbånd AS.

DEL

LeserbrevÅrsmøtet til Bjørkelangen Antennelag (BA) vedtok den 18. mars 2015 at Høland og Setskog Elverk SA (HSEV) skulle ta over BA. HSEV var den overdragende parten og datterselskapet Romerike Bredbånd AS (RBB) leverandør av tjenestene. Vederlag var rabatter til andelshaverne i BA.

Før inngåelsen av avtalen, var det informasjonsmøte om overdragelsen hvor jeg var til stede.

Før møtet var det usikkerhet om BA sine andelshavere skulle få beholde sitt nåværende tilbud via Canal Digital Kabel-tv (CDK). Den løsningen RBB hadde per dette tidspunktet (Homebase), var vesentlig dårligere innholdsmessig og vesentlig dyrere løsning med leie av utstyr.

Spørsmål ble stilt flere ganger og jeg ble nok sett på som en møteplager underveis.

Svarene vi fikk var tilfredsstillende og lød omtrent slik: «Coaxnettet (det som CDK sendes over) skal være oppe og gå i flere år fremover».

Referatet fra årsmøtet under punkt 6: «Coaxnettet vil ellers være i drift ganske lenge ennå.». Videre sier avtalen mellom partene i punkt 6:

«Tjenester over fiberkabel vil gi bedre kvalitet, men vil også være noe dyrere enn tilsvarende løsning via coax kabel. HSEVs datterselskap, RBB, skal bestrebe seg på å holde samme prisnivå som BA har hatt på TV og bredbånd, og garanterer at en eventuell prisøkning på sammenlignbare produkter ikke skal overstige 10 prosent utover konsumprisindeksen og prisendringer fra Canal Digital, over de neste 3 år.»

Beroligende med tanke på pris samt at RBB ved daglig leder lovet videreføring av CDK i flere år.

3. juli 2017, fikk jeg brev med informasjonen jeg hadde hørt om og fortalt muntlig av RBB. 1. oktober slukkes signalene og det er slutt på TV fra CDK for store deler av Bjørkelangen. Flere år ble til to og et halvt år år.

Noe dyrere er en prisoppgang fra 342 kroner for CDK til 429 kroner for TV fra GET (nye tilbudet). Ønsker du å ha mer enn en TV, må du leie dekoder for 69 kroner per måned. Ønsker du to TV’er er økningen 36 prosent og henholdsvis 45 prosent og 53 prosent ved tre og fire stk.

Dette avviker vesentlig fra kontrakt og muntlige lovnader i min bok. Ser at tilbudet for Bjørkelangen ligger under hva man reklamerer for på hjemmesiden til RBB. Er det prisen vi fra BA blir tilbudt etter tre år?

På grunn av brutte lovnader og «noe dyrere» som er blitt vesentlig dyrere, er det nærliggende å tro.

Konstaterer kort at kanaltilbudet blir dårligere. Det først man ser, er at vi mister tilgang til Viasat sin sportspakke som er med i CDK sin grunnpakke. Med GET? Kroner 349 ekstra per måned.

Flisespikkeri for noen, men det handler om redusert tilbud til en høyere pris.

Ikke hyggelig å omtale lokale selskaper negativt, men RBB har overskredet grensen for hva som er ok.

Jeg snakket med daglig leder som nektet for at han hadde lovet «å holde coaxnettet oppe å gå i flere år», noe han senere har moderert seg på.

Nå er det at HESEV/RBB har bygget ut fiber raskere og man har punkt i avtalen som gjør det mulig å slukke anlegget. Uansett et klart brudd på hva man har lovet.

Legg til at det er brudd på skriftlig avtale om pris. Føler meg lurt i det som minner veldig om bondefangeri. La RBB frem sin virkelige agenda i informasjonsmøte? Trolig ikke.

Riks-TV eller tilbydere på parabol er veldig aktuelle som ny leverandør hos oss, med mindre RBB endrer tilbudet vesentlig.

Fra protokollen i årsmøte: «Odd Gunnar Holtet avsluttet med å takke for alle for den gode avtalen etter først å ha sagt noen ord om antennelagets historie.

Han avsluttet med følgende ord til de nye eierne/drifterne: «Stell pent med kundene våre».

Kan dere med hånda på hjertet si dere har fulgt de ordene, RBB/HSEV?

Børge Haukland
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags