Stigmatisering av meningsmotstander

Tekstforfatter

Tekstforfatter Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Så er Geir Aasen ute med sine hobby justiserier igjen. Og denne gangen med et stigmatiserende leserinnlegg overfor en meningsmotstander.

Det er vel slik da at alle som ikke har nøyaktig samme verneideologi overfor ulv som Aasen tar feil, eller feiltolker Bernkonvensjonen - neppe?

Når det gjelder Norges forpliktelser til å ivareta en selvstendig bestand av ulv, kan man lese en rettskraftig dom fra Oslo Namsrett 16. februar 2001, Sak nr.: 01-270 D. Denne dommen konkluderer på en annen måte.

Nå har Klima- og miljødirektoratet nylig behandlet en avgjørelse om uttak ved lisensjakt innenfor ulvesonen, og faktisk gitt tillatelse til å ta ut den s.k. Letjenna-flokken (seks dyr). Med hobbyjuristens tolkninger av Bernkonvensjonen ville vel ikke dette kunne gjøres!
Videre sier Aasen at: «Årlige undersøkelser viser at folk flest er positive til ulven.» Og det er for så vidt riktig dersom man spør tilfeldige personer utover i hele landet.

Det skulle bare mangle om man i distrikter som ikke er belemret med ulv rundt husveggene skulle si noe annet.
Spør man derimot mennesker som har erfaring med ulv som nabo blir svaret totalt motsatt. Etter en telefoninnringer-kveld som IAB arrangerte i 2000 viste det seg at mer enn 95 prosent av innringerne var imot ulv.

Men det er jo slik verneideologene elsker å gjenta sin villeding.

«Som man roper i skogen, får man svar», heter det hos Aasen. Men hvis man ser oss meningsmotstandere bak hver en stein og hvert et tre bør man kanskje sjekke gangsynet i stedet for å repetere leserinnlegg som inneholder falsum.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags