Hemnes om 20 år: Takk til JKK Eiendom AS

Glad: Trygve Simonsen fra Hemnes.

Glad: Trygve Simonsen fra Hemnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger

Takk til Jørn Ragnvald og Kjeld som åpna ei fin julepakka like før julaften i 2017.

JKK Eiendom AS er nå i posisjon til å ta Hemnes videre slik mange ønsker. En god reguleringsplan for Sagtomta vil gi mange muligheter for å skaffe seg bolig på Hemnes i småhusbebyggelse og kanskje i leiligheter. Prosjektet kommer til riktig tid da ev. andre prosjekter trenger tid før bygging kan realiseres. En riktig timing er ofte en forutsetning for å lykkes.

Når det gjelder de andre tomtemulighetene, så forstår jeg at boligbygging på Bråtejordet ikke er særlig realistisk de nærmeste årene på grunn av jordvern. Da får vi ta det til etterretning nå, men det attraktive ved Bråtejordet blir ikke mindre i framtida.

Jeg forstår også at kommunen ikke vil bidra ved å legge til rette for boliger i Pengeåsen. Våre politikere er for defensive her etter min mening. Jeg er klar over at det ikke teller, men klandrer beslutningstagerne for en ikke proaktiv tenkning mht sentrumsutviklingen for Hemnes.

Det er imidlertid tilfredsstillende å registrere at noe vil skje nå takket være JKK. Det betyr også at de unge hjemmelshaverne til Kollrudgårdene får mer tid til å vurdere omdisponering av grunn til boligformål.

En forsiktig utvikling av nye boligområder syd for Trinbergåsen er etter mitt syn fornuftig og riktig for grunneierne, for tettstedet Hemnes og for yngre mennesker som ønsker å bosette seg her. Ofte har de en tilknytning til stedet fra tidligere, og det er positivt. Jeg håper at mange med en slik forankring, får muligheter til å bygge og bo på Hemnes i årene som kommer.

Igjen: Et enda bedre juleønske til alle på Hemnes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags