Ser at det den siste tiden har florert innlegg om ulveangrep på hunder, og da spesielt jakthunder, - i media og på sosiale nettsteder.

Kåre Holmen skriver i sitt leserbrev i Indre at han er glad NJFF «tilkjennegir at man er opptatt av den store utfordring det er for jakthundeiere med ulv i jaktterrengene, og videre arbeider aktivt for en avvikling av den utfordring som dette er».

JA. Det ER en utfordring som jakthundeiere står overfor, særlig i disse jakttider, - men utfordringen (som Holmen kaller det) består i to alternativer: enten slipper man jakthundene løse eller så lar man være!

Jeg kan ikke med min beste vilje forstå at jakthundeiere TØR å sjanse på hundenes liv.

Alle vet at det er en risiko å slippe hundene løse, og gjør de det må de også forstå hva konsekvensene kan bli.

Tror ikke det er mange som føler sympati med disse eierne når de i etterkant av et ulveangrep står og hyler i media om «den slemme ulven som spiste hunden!»

Jeg har diskutert mye med jakthund-eiere i årenes løp.

De vanligste argumentene for å slippe hundene løse er: «Ulven skulle ikke vært her», «Ingen skal komme og fortelle meg hva jeg bør og ikke bør gjøre», «Bikkja mi er født til å jage», «Ulven skal ikke få lov til å ødelegge jakta mi» også videre.

Kjære hundeeiere: Det er disse holdningene som hundene deres må lide for! Ser dere ikke det?

Dere må ta inn over dere situasjonen som er her per i dag: nemlig at det ER ulv her nå.

Dere kan ikke lulle dere inn i drømmer om at det «ikke skulle vært ulv her».

At dere prøver å forandre ulvepolitikken er en ærlig sak, men FØR dere evnt får gjort det, så må dere gå ut fra situasjonen slik den er i dag!

Så min bønn til dere i disse jakt-tider: Vær deres ansvar bevisst og IKKE slipp løs hundene!

Anne Margrethe Vadder,

Rovviltets Røst