150 år med vrangforestillinger

Søndre Høland kirke

Søndre Høland kirke Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevKirken den er et gammelt hus. I 150 år har kirken på Hemnes samlet bygdefolket til barnedåp, konfirmasjon, bryllup og begravelse. Søndre Høland kirke er et seremonirom. Prestene er seremonimestere. Som i alle andre kirker. Jeg er døpt, konfirmert og gift i kirken. Begravelsen min skal ikke skje i kirken.

Jeg er ateist og har aldri hatt noe tro på konseptet religion og gud. Begge er en vrangforestilling. Egentlig burde vi ikke ha et ord som ateist. Jeg er glad for å se at kirkens budskap ikke lenger står uimotsagt. Særlig kirkens syn på moral og hva som er rett og galt. I Norge kan vi gi uttrykk for dette. I Pakistan, India, Saudi-Arabia og flere andre land blir du drept for det sammme.

Vår såkalte kristne tradisjon er basert på det samme. De som sto opp mot kristningen led en heller ublid skjebne. I dag kan vi som setter menneskeverd og humanistiske moralske prinsipper høyt, åpen kritisere presten som ikke vil vie homofile.
 

Kirken baserer sin moral på en skrift som i beste fall kan ha literær verdi. En fantasibok med fantasifigurer som er uegnet som moralsk fundament i vår tid. Det finnes ingen bevis for det som står der om livets opprinnelse og livets slutt. Det uomtvistelig faktum er at bibelen vil sende de fleste av oss til helvete i evig pinsel. Fordi vi ikke vil tro på en historie uten bevis.

Det er den virkeligheten mange døper barna sin i. Det er den virkeligheten som gjør at prester ikke vil vie homofile. Det er synd og synder du havner du i helvete. Dåp er en flott og høytidelig seremeoni med dype røtter, men kirkens virkeligheten er mer enn bunader, festtaler og god mat. Virkeligheten som ligger i kirkens budskap er evig fortapelse for de fleste av oss.

Bibelen beskriver en gud som enten er maktesløs eller ond. Millioner av mennesker dør og lider uten at den almektige ser ut til å løfte en finger. I 2015 døde det 16.000 barn under fem år hver eneste dag. Uransakelig er hans veier sies det. Gud er en vrangforestilling, han finnes ikke, han har aldri eksistert annet enn i menneskets sinn. Jeg hadde en kort periode i livet der jeg også søkte kontakt med skaperen. Jeg fant han ikke og ingen indikasjoner på hans eksitens.

Millioner av mennesker mener det samme. Internett er full av tekst og video som viser en gledelig økning i kritisk tenkende mennesker som tør si det høyt og tydelig.

Opplæringen barna våre får i grunnskolen, burde stimluere til å sette seg inn i ulike kulturer og livssyn. Da vil de lære kritisk tenking og evnen til å stå opp i mot menneskehetens mest ødeleggende fenomen. Religion dreper. Kristendommen dreper. Vi mennesker trenger ikke religion. Vi trenger filosofi, livssyn, musikk, kunst og vitenskap. Det finnes ikke ett eneste spørsmål som vitenskapen har besvart der religion har kommet med nye svar som kan bevises. Det motsatte skjer hele tiden.

Jeg har funnet en ro i livet som ateist. Jeg er av de heldige få som er født. På en steinplanet med hav ,grønne skoger og et dyreliv unikt i tid og rom. Vi kjenner ikke noe annet sted der liv finnes i den form vi tar for gitt.

Jeg har ikke noe å tilby mine medmennesker når sorg og død inntreffer, men det er bedre enn å servere de en fantasihistorie med falske håp. Når min tid er over skal jeg returnere til det universet som ga meg livet. Intet visste jeg før fødselen og intet skal jeg vite etter døden kommer. Det holder for meg.

Fyll heller tiden på jorda fri fra religionens klamme hånd. Samfunnet vårt skal utvikles av oss som bor her basert på humanistiske verdier, ikke en trangsynt kirke og diverse religiøse grupperinger.

Jeg ønsker meg et sekulært samfunn der friheten til å tenke å tro er individets rett. Jeg vil alltid forsvare enhvers rett til å tro, men jeg vil alltid hevde min rett til å kritisere og latterliggjøre den skriften de baserer sin tro på.

Gud er en vrangforestilling og bibelen er uegnet som moralsk fundament. Vi kan som kritisk tenkende mennesker legge begge til side og sammen bygge et bedre samfunn. Mange har begynt og noen har dessverre mistet livet, brutalt drept av religiøse fanatikere. Drap med religion som argument, mye likt kristningen av Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags