Lite klokt av politikerne

Erik Johansen fra Sørumsand er kritisk til vedtak om vannlevering

Erik Johansen fra Sørumsand er kritisk til vedtak om vannlevering Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er med stor forundring jeg leser at kommunestyret i Sørum har vedtatt at Blaker vannverk skal levere vann til det  nye boligområdet Fossumjordet på Sørumsand.

Vedtaket er stikk i strid med faglige råd, gitt av eksterne rådgivere som ble engasjert av kommunen for å vurdere saken. Asplan Viak AS konkluderer i sin rapport fra 2015, sitat:

«...Fossumjordet bør forsynes med vann fra Sørum kommunale vannverk, da de samfunnsmessige kostnadene knyttet til dette er vesentlig lavere enn om forsyningen skjer fra Blaker Vannverk. Sørum kommunale vannverk har i dag både kapasitet til tilstrekkelig mengder slokkevann (50 l/ s) og har høy sikkerhet i vannforsyningen med bassenget i Orderudåsen. Større framtidig utbygninger i området mot Sørumsand bør ut i fra et samfunnsøkonomisk perspektiv forsynes fra Sørum kommunale vannverk, da Sørum kommunale vannverk i all hovedsak har nødvendig infrastruktur på plass for å forsyne abonnentene med vann, samtidig som slokkevannskapasiteten er til stede».

Til tross for denne klare anbefalingen fra Asplan Viak AS, vedtar politikerne i Sørum å gi Blaker vannverk oppdraget med å forsyne Fossumjordet med vann.

Dette er en beslutning hvor politikerne har valgt å se helt bort fra de investeringer som allerede er gjort knyttet til vannforsyningen på Sørumsand, med blant annet nytt høydebasseng, for å møte befolkningsveksten.

Vedtaket er samfunnsøkonomisk helt forkastelig, og vil innebære dyrere vann for alle kunder hos Sørum kommunale vannverk, og trolig også for Blaker vannverks eksisterende kunder. Vedtaket er uforståelig, men ikke overraskende.

Det virker som det er følelser og ikke faglige vurderinger som ligger til grunn for vedtaket. En slik tilnærming gir aldri gode løsninger, og er ikke den type politiske beslutninger Sørum trenger nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags