Folk må få bo der de vil

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerLokalpolitikerne i Aurskog-Høland kjemper for å bestemme hvor i kommunen det skal bygges boliger i årene som kommer. De nekter rett og slett å følge føringene i regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus som stiller krav om at 80 prosent av bolig- og arbeidsplassveksten skal skje i kommunesenteret på Bjørkelangen. 20 prosent kan skje andre steder i kommunen.

Jeg synes det er flott at de folkevalgte står opp for tettstedene utenfor kommunesenteret.

Samtidig er jeg mildt sagt overrasket over at den såkalte 80/20-regelen ikke har vært gjenstand for mer kritikk og debatt rundt om i Aurskog-Høland. På Bjørkelangen bygges det skole, helsehus, svømmehall, eneboliger, rekkehus og leilighetskomplekser i et vanvittig tempo.

I Aurskog er det få eneboligtomter å oppdrive, og det er ikke så mye å velge i på Setskog, Løken, Momoen og Hemnes heller.

Ja, vi trenger et stort og sterkt kommunesenter som Bjørkelangen er i ferd med å bli. Spørsmålet er om det må gå på bekostning av de andre tettstedene i kommunen? Jeg synes ikke det. Servicetilbudene kan ikke være like godt utbygd over alt, men det må legges til rette for å skape levende og gode bygdesamfunn ellers i kommunen også.

 I dag står utviklingen mer eller mindre på stedet hvil alle andre steder enn på Bjørkelangen – om vi ser bort fra den storstilte hytteutbyggingen på Kvetangen på Setskog.

Sånn kan det ikke fortsette, hvis målet er å bevare skoler, barnehager og nærbutikker på de mindre tettstedene.

Jeg synes folk så langt det lar seg gjøre skal få bygge og bo der de vil.

Hvis kommunens folkevalgte ikke skal få ha et ord med i laget, står hele lokaldemokratiet for fall.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags