Gå til sidens hovedinnhold

De fleste fjellovergangene stengt på grunn av uvær

Mandag morgen er de fleste av de viktigste fjellovergangene i Sør-Norge stengt på grunn av uværet. Tryg ber de som må reise være forberedt på kolonnekjøring.

På morgenen andre påskedag er det bare E16 over Filefjell som er åpen for trafikk, mens det er kolonnekjøring over riksvei 52 over Hemsedal og fylkesvei 50 Aurland – Hol.

Sistnevnte har vært stengt siden søndag, men ble åpnet for kolonnekjøring etter ny vurdering mandag morgen. Her er det tre timer ventetid fra øst, opplyser Vegtrafikksentralen.

Riksvei 7 over Hardangervidda, E134 Haukelifjell og fylkesvei 53 Årdal – Tyin er alle stengt inntil videre, opplyser Vegtrafikksentralen. Sistnevnte blir ikke åpnet igjen mandag.

Stengt til Nordkapp

Ifølge Vegtrafikksentralen øst på Twitter er riksvei 15 over Strynefjellet også stengt fordi det er rasfare. Det er dårlige værprognoser de neste 24 timene, og den vil derfor holdes stengt inntil videre.

Ved nitiden mandag opplyser Vegtrafikksentralen at også fylkesvei 55 Rustasætre bom – Sognefjellshytta, på strekningen Sognefjellet, er stengt på grunn av uvær. Her vil ikke ny vurdering bli foretatt før på onsdag.

Også riksvei 13 over Vikafjellet er stengt. Der foretas ny vurdering klokka 12 mandag.

I Nord-Norge er E69 Skarsvåg – Nordkapp i Troms og Finnmark fylke stengt på grunn av uværet.

Tryg: Vær forberedt

Forsikringsselskapet Tryg ber de som må ta seg over fjellet om å være forberedt på kolonnekjøring.

– Helst bør man unngå biltur over fjellet nå, men sørg i hvert fall for å ha mat og varme klær liggende i bilen, samt ha nok drivstoff eller strøm. Brøytemannskapet kan avvise trafikanter de tror kan få problemer i en kolonne, så se i hvert fall til at bilen er godt skodd for vinterføre, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

– Mange er i tillegg uforberedt på lang ventetid, man kan man bli stående i flere timer og kanskje enda lengre, sier Brandeggen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken