I september omtalte Indre Akershus Blad at Tommy Heias ansatte ved Thai Kitchen på Aursmoen ikke følte seg trygge på jobb. Utryggheten kom i kjølvannet av et ungdomsmiljø som skapte frykt etter flere hendelser med stjeling, samt et væpnet ran.

Tre måneder senere kan Heia meddele at stemningen nå er en helt annen.

– Etter at disse gutta var ferdig med «lekeshowet» sitt har det vært helt stille.

I etterkant av hendelsene gikk flere næringsdrivende i Aurskog sentrum sammen og engasjerte det lokale sikkerhetsselskapet Aurvakta, som et ledd i å ta tryggheten tilbake.

– Vi koblet også inn Aurvakta. Sånn sett sponser vi nå en lokalbedrift, men vi får se hva vi gjør på nyåret. 2020 har ikke akkurat vært verdens beste år, og vaktholdet koster. Samtidig vet vi ikke om det hjelper at innbyggerne vet at vi har vakthold. Det har uansett ikke vært noe bråk eller tull – og de ansatte føler seg trygge igjen. Det er det viktigste, sier Heia til Indre Akershus Blad.

Bedringen til tross, Heia påpeker at det er synd på ungdommene.

– Dette bidrar også til at ungdommene får et dårlig rykte, og dette gjelder jo på ingen måte alle. Alle dras under én kam. Jeg håper virkelig de som trenger hjelp, får hjelp.

Takker for støtten

Nå ser Heia og hans ansatte fram til et splitter nytt år.

– Vi håper at 2021 blir bedre på alle mulige måter. 2020 har egentlig gått bra og vi er veldig fornøyde. Det ser ut til at vi lander i null, kanskje en liten pluss. Det kan vi takke kundene for.

Heia forteller at omsetningen dalte i mars og april, men at det derfra sakte, men sikkert bygget seg opp igjen. Arbeidstimene er noe redusert, og lokalbefolkningen har virkelig trådt til.

– Jeg er så glad for kundene våre. Hvordan lokalbefolkningen støtter opp og hjelper til. Det settes umåtelig stor pris på!