Allsangvennlig dansemusikk

KLARE: Rune Rudberg skal få folk ut på dansegolvet i festivalhallen fredag.

KLARE: Rune Rudberg skal få folk ut på dansegolvet i festivalhallen fredag.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag 26 august kommer Rune Rudberg band tilbake til festivalen igjen. De gjestet Bjørkelangen for to år siden og er altså klare for en reprise i år.

DEL

Bandet har fungert i nåværende konstellasjon siden 2011, da bandet Ground Zero innledet et samarbeid med Rudberg, og dannet nettopp – Rune Rudberg Band.

Litt utskiftninger og nye bandmedlemmer har kommet til og i dag består bandet av Rune Rudberg på vokal og gitar, Tor Brasetvik på bass, Egil Brattås på gitar, Bjørn Teig på tangenter, Ketil Fog, på rommer og Tore Blestrud på steel guitar.

– Vi har mellom 60 og 75 spilleoppdrag i året, forteller Rune.

– Hvem er ditt typiske publikum ?

– Det finnes ikke noe typisk Rune Rudberg-publikum. Vi ser unge mennesker som kan alle tekstene og synger med, samtidig er det flere godt voksne folk som kommer på våre konserter, sier Rudberg.

– Hvem skriver låtene for dere ?

– Jeg skriver en del av sangene, men finner vi en låt som passer og som vi liker, så spiller det ingen rolle hvem som har skrevet den. Selv er jeg veldig glad i amerikansk country, medgir vokalisten villig.

Rune Rudberg har 30-årsjubileum som proff-artist i år, og har god trening i å være allemannseie.

Han har opplevd litt av hvert i disse årene, men velger å ta med seg det som er positivt og legge alt annet bak seg.

– Jeg har ikke noen spesielle tanker om hvordan mitt drømmepublikum skulle være, og jeg foretrekker å forholde meg til det virkelige istedenfor å drømme. Jeg møter masse hyggelige mennesker som bare ønsker meg alt godt, og det er jo helt suverent, sier en smilende Rudberg.

– Hva er ditt største øyeblikk i rampelyset?

– Det har vært mange, sier Rudberg ettertenksomt, men dette årets største øyeblikk så langt har kanskje vært Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum.

Rune Rudberg sitter igjen med et godt inntrykk av publikummet på Bjørkelangen etter forrige gang og sier at de som møter opp kan ha forventninger om å få høre fine låter av et godt band i festivalhallen denne fredagskvelden.

Artikkeltags