Gå til sidens hovedinnhold

Louise (17): Fikk VM-sølv i førjulsgave

Artikkelen er over 2 år gammel

Louise Quist Nordvold fra Lierfoss fikk litt av en julegave på forskudd, da hun var med å danse seg og Norge til sølv i moderne formasjonsdans under VM i jazz/moderne i Polen forleden.

Kun Sør-Afrika var bedre enn det norske laget, bestående av 15 dansere fra 2Dance på Skedsmokorset.

Det var stort å få være med å vinne denne sølvmedaljen, men også litt vemodig, forteller Louise.

– Det var nemlig klart at dette var siste gang dette laget danset sammen. Fra nå av vil flere av jentene prioritere andre ting og legge toppsatsingen i dans på hylla.

– Det var et spesielt og følelsesladet øyeblikk da vi gikk inn på dansegulvet før finalen og visste at dette var siste gang vi danset sammen. Det siste budskapet fra treneren vår for konkurransen var; Ikke tenk på medaljer. Gå ut og vis ekte følelser og hvor mye dere elsker dans. Det fungerte tydeligvis bra, forteller sølvjenta som nå sikter seg inn på en karriere innen single-dans.

For selv om dansingen krever det aller meste av fritida, med trening hver dag, dels i dansestudioet på Skedsmokorset, dels som egentrening hjemme og på Aura, så er motivasjonen for fortsatt satsing stadig på topp. Men selvsagt er det litt vemodig å sette sluttstrek for tida med formasjonsdans og laget hun har vært med å feiret så mange fremganger med.

– Det har vært fantastiske år med EM-gull og VM-bronse fra før, og nå VM-sølv som høydepunkter, forteller 17-åringen som til daglig er å finne på Lillestrøm videregående skole – på danselinjen.

Kommentarer til denne saken