Gå til sidens hovedinnhold

Daniel (16) vant to renn på fire timer: – Brødskiver med Nugatti var hemmeligheten bak suksessen!

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det var litt i overkant av forventningene, sa Daniel Aakervik etter å ha innkassert to seire i to forskjellige idretter i løpet av fire timer.

Det var heller ingen hvilken som helt konkurranser 16-åringen fra Fet skiklubb viste konkurrentene ryggen i.

Klokka 11.02.30 lørdag formiddag la han i vei på sin 5-kilometer i langrenns KM for Akershus i i Nannestad.

13 minutter og to sekunder seinere feide han over mål til ledertid og på en tid ingen av de seinere startende klarte å straffe.

Men da KM-tittelen var offisiell, var allerede Daniel på vei mot Holmenkollen og et av årets høystatusrenn for ungeskiskyttere: Kvalfoss-sprinten.

– Det var bare å skifte tøy så raskt som mulig og få i seg litt mat i bilen mens pappa kjørte fra Nannestad til neste renn, i Holmenkollen, forteller hovedpersonen.

– Hva sto på menyen?

– Brødskiver med Nugatti. Det var hemmeligheten bak suksessen, sier en lattermild dobbeltvinner.

– I overkant

Etter innskyting, sto han igjen på startstreken klokka 14.49.40, og nok en gang var det ingen som kunne hamle opp med ham.

– Jeg var spent under oppvarminga, men det fungerte overraskende bra både der og i rennet. Selv om jeg visste at formen var veldig bra, var det likevel litt i overkant av forventningene med dobbeltseier, sier Daniel som går siste år på Østersund skole, og som vil fortsette kombinasjonen langrenn og skiskyting i alle fall ett år til.

Suksessen i helgen var imidlertid ennå ikke slutt.

På søndagens normaldistanse, var han også ustoppelig og innkasserte helgens tredje strake triumf.

– Jeg følte meg litt treg i kroppen de hundre meterne, men det løsnet fort, og det er nok denne seieren jeg setter høyest av de tre. Det gjorde at jeg tok to strake skiskytterseire i løpet av ei helg. Det har jeg aldri klart før, og å lykkes med det i et renn som Kvalfoss-sprinten, var stort for meg.

Han skulle imidlertid gjerne ha byttet bort noen av trofeene han vant i helgen med minusgrader og et skikkelig snøfall.

– Det er krevende å være skiløper slik forholdene har vært så langt denne sesongen med mye kjøring for å finne snø og improvisering av treningsprogrammet. Etter at innendørsanlegget for skisport ble åpnet på Lørenskog i forrige uke har det blitt mindre kjøring, og det har alt blitt mange runder der. Det kan bli monotont, men når målet er å bli best, er det bare bite tennene sammen og gjennomføre den treningen jeg skal gjøre, sier den meget ambisiøse og talentfulle unge karen.

Kommentarer til denne saken