– Nå er det endelig landet avtale med gårdeier, og jeg overtar leiekontrakten fra 1. september etter en lang prosess. Men nå er vi endelig i mål, sier Kiwi-kjøpmann Paal Christian Svendsen fra Bjørkelangen til Indre Akershus Blad.

Det er ennå ikke brakt på det rene når butikken skal åpne dørene.

– Endelig åpningsdato er ikke satt, men vi håper å kunne åpne i løpet av september. Det skal gjøres en del omfattende ombygginger og opprusting i lokalet, så vi er nå i en prosess med å finne ut når håndverkerne kan starte opp, og ferdigstille lokalene til oss. Vi gleder oss stort til å etablere oss på Løken, og håper lokalbefolkningen vil ta oss godt imot, sier Svendsen.

– Hva slags ombygginger er det snakk om?

– Inngangspartiet skal åpnes opp og glasses inn, panterommet skal flyttes og det skal legges nytt golv i hele butikken. Det blir en topp moderne butikk, og alt blir nytt. I tillegg skal toalettet ved inngangspartiet rives, og det skal bygges nytt toalettrom inne i fellesarealet på senteret, sier Svendsen.

Tar med ansatte fra Bjørkelangen

Paal Christian Svendsen har vært kjøpmann på Bjørkelangen siden 2013. Da begynte han som franchisetaker for Rimi Bjørkelangen, som i 2015 ble gjort om til Kiwi i forbindelse med at Ica Norge ble kjøpt opp av Coop.

Etter fem år løper Svendsens franchisekontrakt ut i august i år, og i februar ble det kjent at Svendsen og Norgesgruppen jobbet for å få en avtale om å starte Kiwi-butikk på Løken.

I midten av august skal Svendsen gi seg på Bjørkelangen, og gir stafettpinnen videre til Håvard Silseth, som går fra butikksjefjobben i Aurskog senter til å bli butikksjef for Kiwi Bjørkelangen. Svendsen tar med seg flere ansatte fra Bjørkelangen til den nye butikken på Løken.

– Alle ansatte fikk velge, og hadde tilbud om å fortsette på Bjørkelangen. Åtte personer blir med til Løken, og jeg er veldig ydmyk over overfor det. Jeg føler jeg har de beste butikkmedarbeiderne i kommunen, og er veldig takknemlig for at de blir med meg.

LES OGSÅ: Ønsker fortgang med ny brannstasjon

Ifølge Svendsen blir fire ansatte igjen på Bjørkelangen, mens noen slutter av naturlige årsaker.

– Vil du trenge flere ansatte utover de åtte som blir med deg når butikken åpner?

– Jeg må muligens ha noen små deltidsstillinger, men jeg har ikke fått summet meg til å se på det ennå, sier kjøpmannen.

Les også

— Her skal jeg bli gammel! Jeg trenger å puste, og det får jeg bedre til i Kabelvåg enn på Bjørkelangen

Investerer flere millioner

Paal Christian Svendsen må selv investere mye penger i den nye butikken. Nøyaktig hvor mye vil han ikke ut med.

– Det er en del millioner jeg må ut med, og har jeg fått en langsiktig avtale når det gjelder butikkdriften. Jeg er evig takknemlig for Høland og Setskog Sparebank som har vært velvillig. Uten banken hadde det ikke gått, sier Svendsen.

– Hva er målet med tanke på omsetning i den nye butikken?

– Vi har lagt inn 35 millioner i kalkylene. Det tror vi er realistisk, og det er liv laga hvis vi får til det, men vi håper selvfølgelig på enda mer enn det, sier kjøpmannen.

Ønsker ny konkurrent velkommen

Kjøpmann Ole Kristian Fjeldstad Hage i Rema 1000 Løken ønsker konkurrenten velkommen til Løken.

– Det blir to lavprisbutikker, og det er bare sunt med konkurranse. Jeg ønsker Kiwi hjertelig velkommen, og ønsker Paal og teamet hans lykke til. Kiwi er en fin kjede som er en sterk konkurrent til Rema. Jeg er et konkurransemenneske, så det skal bli gøy, sier Ole Kristian Fjeldstad Hage.