Bengt Jacobsen fra Bjørkelangen, siden en god stund tilbake bosatt på Sørumsand, er mest kjent fra en rekke rock- heavy- og poporkestre.

Nå er han gammel nok til å levere country fra scenen også.

– Dersom noen hadde sagt til meg som 18-årig puddelrocker i Fury at jeg skulle starte Johnny Cash-band som 45-åring, hadde jeg nok bare ledd av dem. Når det er sagt, så oppdaga jeg Cash for alvor da han gjorde comeback på 1990-tallet og leverte sine egne versjoner av en rekke pop- og metallåter på American Recordings-skivene, forklarer Jacobsen.

Han mener Johnny Cash hadde en unik formidlingsevne og nerve i stemmen.

– Tidløse tekster

– I tillegg, så skrev Johnny Cash tekster som framstår som tidløse den dag i dag. Det er derfor musikken hans treffer stadig nye generasjoner. Han levde et hardt liv og våget å framstå som sårbar. Dette tror jeg folk kjenner seg igjen i. Som puddelrocker måtte jeg opp i stemmeregisteret. Nå er det omvendt. Sånn sett kan du godt si at det først er nå jeg er gammel nok til å synge Cash, sier sangeren til Indre Akershus Blad.

Les også: « Finn fram spaan og hjølp te sjøl, hjølper lite å sitta i telefon og klaga...»!

Med i det akustiske coverbandet er også bassisten Hans Ulviken og trommeslager Bjørn Bakke, begge fra Aurskog, og begge bandkompiser av Jacobsen i coverbandet Wonderboys.

– Jeg var spent på hvordan karene ville respondere på forespørselen om å spille country, men begge var like entusiastiske som meg fra første start.

Til å gestalte June Carter, har Jacobsen fått med seg Kine Steen Holst, som er kordame i Tina Turner-konseptet Simply The Best, der Jacobsen også er med.

– Kine er helfrelst på Cash. Siden alle i orkesteret er ekstra dedikerte og entusiastiske, passet det fint å kalle hyllesten Cash Commitment. I tillegg har vi valgt å kjøre en akustisk hyllest. Det er mange Cash-coverband der ute, men vi prøver å kjøre dempede versjoner, da blir det litt mer særegent, føler vi, opplyser Jacobsen.

Cash Commitment spiller låter fra hele Cashs karriere og vil også fortelle anekdoter fra mannens liv og levnet under konsertene.

– Den første konserten vår er på hjemmebane, i Aurskog kirke lørdag 10. mars. Ellers blir vi å se på andre arenaer utover våren og sommeren, avslutter Bengt Jacobsen.