Telia er i full gang med sin nasjonale 5G-utbygging landet over. Målet er å være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023. Satsingen gir høyere hastighet på mobilnettet, bedre kapasitet og god dekning over alt.

I disse dager er arbeidene i gang i flere kommuner i Viken. De neste ukene er det Aurskog-Høland sin tur.

– I første omgang er det Aursmoen som får 5G, men alle basestasjonene i kommunen skal oppgraderes med den nyeste teknologien, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge, i en pressemelding til Indre Akershus Blad.

LES OGSÅ: Aurskog snek i køen – nå blir det kjappere mobilnett

– Jobber så raskt vi kan

Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles.

– Arbeidet med å oppgradere til 5G medfører dessverre noe nedetid på basestasjonene som moderniseres, og litt avhengig av hvor folk bor, vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at nettet er helt nede. Vi forsikrer at vi jobber så raskt vi kan for å minimere nedetiden. Videre vil kunder varsles i forkant om når vi begynner oppgraderingsarbeidet i deres område, sier Svendsen.

Telia har siden våren 2020 bygget 5G i en rekke byer og kommuner over hele landet, deriblant storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

I 2022 øker selskapet takten på sin nasjonale 5G-utbygging betraktelig, og et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, og Troms og Finnmark står for tur.