- Yngre folk kommer inn – og de vil pusse opp, det er positivt for oss

Gir resultater: Høye ambisjoner og service har sørget for god økning for Maxbo Sørumsand. Fra venstre: Rikard Mathisen, Sven Morten Christensen, Sven Østlie, daglig leder og innehaver Bjørn Tore Gjestad og Simen Færgestad Stensrud.Foto: Anita Jacobsen

Gir resultater: Høye ambisjoner og service har sørget for god økning for Maxbo Sørumsand. Fra venstre: Rikard Mathisen, Sven Morten Christensen, Sven Østlie, daglig leder og innehaver Bjørn Tore Gjestad og Simen Færgestad Stensrud.Foto: Anita Jacobsen

Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUMSAND: Maxbo Sørumsand gleder seg over all boligbyggingen på tettstedet. Det gir klingende mynt i kassa – og stjerne i boka fra kjeden.

DEL

Sørum som kommune og Sørumsand som tettsted opplever en enorm byggeboom om dagen. Og det stopper ikke opp med det første.

Byggeprosjektene står i kø, og slår prognosene til Statistisk sentralbyrå til, er Sørumsand og Frogner småbyer innen 2040.

Aktiviteten gir klingende mynt i kassa til blant andre Maxbo Sørumsand. Daglig leder Bjørn Tore Gjestad kan gladelig konstatere at varehuset har hatt en meget god utvikling det siste året.

Det ble også lagt merke til i kjeden sentralt. For 2016 ble Maxbo Sørumsand tildelt prisen for årets varehus i proffmarkedet.

– Proff-salget (salg på kreditt, journ. anm.) har hatt en fin utvikling, og vi har fått gode tilbakemeldinger på service. Kundene setter pris på at de ansatte strekker seg litt lenger og yter det lille ekstra, sier en stolt Gjestad til Indre Akershus Blad.

– Avhengige av markedet

Gjestad hyller de ansattes innsats. Samtidig innrømmer han at varehuset har vært heldig med aktiviteten i nærområdet.

– Vi er selvsagt avhengige av markedet. Det har svingt vår vei, konstaterer Gjestad.

Det skal heller ikke stikkes under en stol at innehaver Gjestads satsing for fem år siden var et være eller ikke være for firmaet.

Siden 1960-tallet hadde Maxbo Sørumsand drevet i en gammel låve på dagens tomt. Butikken var på 120 kvadratmeter, og lokalene var slitte og uregjerlige.

I 2011 startet byggingen av det 1.300 kvadratmeter store varehuset Maxbo i dag driver i. 24. mai i år feirer butikken femårsjubileum. Hverdagen er som natt og dag for Gjestad og hans ansatte.

– Satsingen hadde alt å si. I dag er vi mer rasjonelle, vi kan vise fram varene våre på en helt annen måte og vi er mer synlige. Ikke minst er det for de ansatte et pluss å ha en hyggelig arbeidsplass å gå til. Da yter folk også mer, sier Gjestad, og mimrer tilbake til en svunnen tid:

– Vi klarte å få oppmerksomhet i de gamle lokalene også. En tid hadde vi høyest omsetning per kvadratmeter, forteller Gjestad og ler.

Resultatene de siste årene har gått opp og ned. Uoffisielle tall for 2016 viser en omsetning på 36 millioner kroner, mot nesten 29 millioner kroner året før.

Driftsresultatet er foreløpig ikke klart, men går mot en god pluss, ifølge Gjestad.

– Hvordan påvirker den store byggeaktiviteten dere?

– Når det gjelder de store leilighetsprosjektene, går de gjennom andre kanaler. Men alle som flytter inn i nye leiligheter, flytter ut av stort sett gamle eneboliger. Yngre folk kommer inn – og de vil pusse opp. Det er positivt for oss. I gjennomsnitt flytter folk hvert sjuende år. Alle som flytter, pusser opp. Markedet der er uendelig, sier Gjestad.

– Hvis du skal se inn i glasskula. Hvordan ser verden ut for Maxbo Sørumsand om noen år?

– Utviklingen skjer utrolig raskt i dag, og det som er sikkert er at den skjer enda raskere i årene som kommer. Verden ser annerledes ut om ti år. Jeg er imidlertid helt sikker på at alle gjør mindre selv enn i dag. God økonomi gjør at vi setter bort den minste jobben. Det gjør at proffomsetningen vil øke ytterligere, mener Gjestad.

De nye lokalene passer perfekt for Maxbo på Sørumsand, men Gjestad ser ikke for seg at bedriften i framtiden vil ligge på dagens tomt.

Kan flytte

– Den dagen det kommer en industritomt på Sørumsand, er det naturlig at vi flytter dit. Vi ligger fint til i dag, men i framtiden blir det nok boligbygging også her, tror innehaveren.

– 2017, kan du si noe om hvordan utviklingen blir?

– Håpet er at den gode trenden fortsetter, men det blir tøft å klare de samme tallene som i 2016. Vi hadde mye å gjøre med renseanleggprosjektet på Sørumsand. Nå er det ferdig. Det er satt i gang flere nye prosjekter. Det gjenstår å se om vi lykkes med å komme inn i disse prosjektene, fastslår Gjestad.

Artikkeltags