Bygdetruppen inn på bygdetunet

SAMARBEIDER: Eirik Kristoffersen og Juliane Husvik Sukkestad.

SAMARBEIDER: Eirik Kristoffersen og Juliane Husvik Sukkestad.

Artikkelen er over 3 år gammel

HEMNES: Aurskog-Høland bygdetun har vært en viktig møteplass på Hemnes i over 50 år. Nå inngår bygdetunet et tett samarbeid med Bygdetruppen.

DEL

Bygdetruppen har gjennom flere år levert et variert kulturtilbud både gjennom aktivitetene sine i Smia, men også som leverandør til oppdragsgivere, som Aurskog-Høland kommune, Romerriksspillene og MiA.

– Museene i Akershus (MiA) driver bygdetunet og er stolte over å inngå dette samarbeidet, som skal sikre at bygdetunet både opprettholder det kjente og kjære tilbudet, men samtidig fornyer seg og blir interessant for nye grupper. Dette er i tråd med Akershus fylkeskommunes nye kulturplan, som sier at museene i større grad skal søke samarbeid med andre deler av kulturlivet, gjøre seg relevant for nye grupper og være en arena for en videre type kulturaktivitet. Avtalen med Bygdetruppen gjør dermed Aurskog-Høland bygdetun til et fyrtårn som kan vise vei for hvordan andre museer og kulturaktører kan løfte sammen for å skape gode tilbud til befolkningen, sier daglig leder Eirik Kristoffersen i Aurskog-Høland bygdetun.

Les også: Uvennskap mellom Bygdetunets venner og daglig leder

– Vi gleder oss enormt til å være en del av det flotte som Aurskog-Høland bygdetun representerer for kommunen vår og takker for tilliten, sier Juliane Husvik Sukkestad i Bygdetruppen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken