Så mye koster det å tisse i buskene under Byfesten

Trangt for trengte: Mange tar seg en real fest under Byfesten. Ikke overraskende må noe væske ut igjen. Da gjelder det å finne fram til et toalett tissnok.Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Trangt for trengte: Mange tar seg en real fest under Byfesten. Ikke overraskende må noe væske ut igjen. Da gjelder det å finne fram til et toalett tissnok.Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Artikkelen er over 2 år gammel

Byfesten er musikk, moro og gjerne godt drikke. Mye drikke. Som må ut. Aller helst på de mobile toalettene. Aller helst der. Billigst det.

DEL

(Romerikes Blad) Flere i nabolaget til Byfesten har de siste årene blitt møkklei feststemte med sprengte blærer, som urinerer på gårdsplasser, oppetter vegger, inngangsdører og i hager.

Blir du tatt for en slik handling, er det bare å bla opp lommeboka. Billig er det ikke. Ta bare en titt på prislista lenger ned i denne saken.

– Tilstrekkelig dokapasitet

Opp mot 6.000 kroner kan det koste deg å lette på trykket før du går glad og fornøyd tilbake til moroa under Byfesten. Men det er sannelig ikke sikkert at humøret ditt er på topp om du blir færska av politiet.

Uønsket urinering har vært tema flere ganger, og vi er klar over at mange ikke klarer å knipe igjen til de er på et egnet sted, sier produsent for Byfesten, Robert Skrolsvik. Han opplyser at det nå er all grunn til å tisse aldeles gratis. Byfestkomiteen hadde i fjor møter med både kommunen og politiet.

– Det er enighet om at den samlede toalettkapasiteten under Byfesten er tilstrekkelig. Problemet er hovedsakelig at altfor mange ikke velger å benytte seg av de toalettfasilitetene som stilles til disposisjon, sier han.

MER: Alt om Byfesten 2017 kan du finne her!

Flere toaletter

Likevel er det enda lettere å finne fram til et egnet toalett under Byfesten denne gang. Det skal utplasseres flere toaletter på Torvet ved hovedscenen, i bakkant av serveringsteltet. Det samme skal det gjøres i Teatergata, mellom Klimt og Jekyll & Hyde.

– I tillegg vil vi intensivere informasjon om hvor man kan finne toaletter; i byfestprogrammet, på Byfestens hjemmeside og på storskjermer og plakater rundt om i byen, sier Skrolsvik og minner om at urineringen utenfor disse toalettene, kan bli en kostbar affære.

– Politiet vil slå ekstra hardt ned på slik urinering.

Lekkert er det ikke med tydelig spor etter urinering rundt om. Robert Skrolsvik lover at de skal gjøre alt de kan for at dette skal bli en hyggelig folkefest for alle. Og det er ganske mange. I fjor regner arrangøren med at om lag 150.000 mennesker la turen innom Byfesten.

Men selv om det skal utplasseres flere toaletter, påpeker han at de får ikke gjort alt.

– Vi kan ikke stå ansvarlig for at noen mister dømmekraft og folkeskikk på Byfesten, sier han.

Så mye koster det:

  • Urinring på offentlig sted på ukedager koster 4.000 kroner. I helgen øker prisen til 6.000 kroner. Prisen vil være noe differensiert avhengig om man urinerer bak en busk eller opp etter et butikkvindu.
  • Drikke på offentlig sted koster fra 2.000 kroner og oppover.
  • Ordensforstyrrelser som bråk og slåssing, fra 9.000 kroner.
  • Nekte å oppgi personalia eller gi falsk personalia til politiet, fra 6.000 kroner.
  • Ikke rette seg etter politiets pålegg, som bl.a., ignorere bortvisning, fra 6.000 kroner.

Kilde: Øst politidistrikt

Artikkeltags