Både omsetning og kundetall har økt år for år

Staben: Aslaug Vestreng (t.v.), Aud Berit Lundberg, Øystein Lundberg og Torunn Moseby Østreng.

Staben: Aslaug Vestreng (t.v.), Aud Berit Lundberg, Øystein Lundberg og Torunn Moseby Østreng.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LØKEN: Slagordet «Vi har alt, men ikke alltid» tilhører butikken NLM Gjenbruk Løken, som i fjor solgte brukte møbler, klær og ting&tang for 900.000 kroner.

Både omsetningen og kundeantallet har økt for hvert år, og pengene går til forskjellige hjelpeprosjekter i utviklingsland.

Med fra starten

Bruktbutikken har eksistert i åtte år, og nesten helt fra starten har Torunn Moseby Østreng vært daglig leder.

– Hvordan trives du?

– Jeg stortrives. Jeg får så mye igjen! Jeg treffer mange hyggelige mennesker, og det er fint å kunne hjelpe andre. Folk er veldig gavmilde; ja det er enormt hva de gir! Bare i dag har vi fått inn et skap, en mikrobølgeovn, glass og serviser, sier Torunn og viser rundt i lokalene som bugner av alt du trenger – og ikke visste at du trengte. Hit kan folk levere det de ikke har bruk for mer, bare det er helt og reint.

Henter og bringer

Øystein Lundberg er en av tre sjåfører som henter og bringer der det trengs.

– Dette er litt som butikka i gamle dager, sier han og forsyner seg med et vaffelhjerte i kaffehjørnet før neste lass skal sjaues, sorteres og settes på plass i hyllene.

– En kunde fortalte en gang at ho enten gikk hit eller til kirkegården hvis ho var lei seg en dag. Da møtte ho folk og kunne slå av en hyggelig prat i rolige omgivelser, forteller Aud Berit Lundberg. Hun jobber også i butikken.

– Vi er mellom 15 og 20 som jobber her på frivillig basis, forteller Torunn.

– Frivillig basis? Jobber dere gratis?

– Javisst. Det er mye som er viktig, som ikke er penger!

Torunn nikker og smiler og byr på marsipankakestykke – som også serveres i kaffehjørnet i dag.

Hun og staben er stolte over hva de får til på Bruktbutikken som drives av Misjonssambandet. Løken-avdelingen var en av de første. I dag teller de 35 butikker over hele landet.

Artikkeltags