I 2002 ga Heidi og Kim et løfte til teatergruppa – 16 år etter er løftet innfridd

TEATERFAMILIE: Mila Stene Stidahl (f.v.) Sara og Anna Westbye Olsen, med foreldene Kim Stidahl, Rune Olsen og Heidi Westbye Nyhus gleder seg til forestillingene på Bruvollen. Foto: T.  Funderud

TEATERFAMILIE: Mila Stene Stidahl (f.v.) Sara og Anna Westbye Olsen, med foreldene Kim Stidahl, Rune Olsen og Heidi Westbye Nyhus gleder seg til forestillingene på Bruvollen. Foto: T. Funderud

Artikkelen er over 1 år gammel

BLAKER: Kulisser, tribuner og lydutstyr – alt står litt hulter i BULTer akkurat nå. Men det er visst slik det skal være før premiere.

DEL

– Ja, dette har vi rutine på, alt kommer til å være klart førstkommende lørdag, forsikrer Heidi Westbye Nyhus og Kim Stidahl.

Begge er gamle travere i Blaker ungdomslag teatergruppe og har vært med i henholdsvis 25 og 22 år. Først som skuespillere, så som frivillige og nå også som foreldre i styret.

Etter at teatergruppa hadde ligget i dvale noen år, dro de den i gang igjen i 2002, omtrent på den tida de fikk barn. Da spøkte de med at de ikke skulle gi seg før ungene var med i teateret.

LES OGSÅ: Et fullstappet forsamlingshus ga klar beskjed: – La skolen vår bestå!

– Nå har Kim med datteren sin på 16 og jeg har begge mine på 12 og 14, pluss gubben, så vi holdt løftet, sier Heidi lattermildt.

Mer enn en scene

Som to av ildsjelene som brenner for at ungdom i Sørum skal ha et teatertilbud, mener de at de er med på å gi ungdommene et tilbud som er mer enn en scene å stå på.

– BULT er noe helt spesielt! Jeg tror mange teatergrupper har godt samhold, men jeg føler at sjela til teaterlaget vårt – ungdommene, samholdet og innsatsen, stiller i en særklasse. BULT er familie. Lønna vi voksne får for å holde på år etter år, er å oppleve den blomstringen ungdommene får av å være med i teateret. Å se dem på scenen og oppleve at de våger å by på seg selv, er bare nydelig, sier Heidi.

Skuespillerne øver intenst på sanger, danser og replikker for tida, men vi trekker likevel til side ildsjelenes døtre.

Det er litt kult at vi går i fotsporene til foreldrene våre. Vi har jo nesten vokst opp her og det er gøy å være med, mener Mila.

LES OGSÅ: – Helén, du er en fantastisk nabo!

Da vi løp rundt her da vi var små, drømte vi om å bli 13 år og kunne være med, forteller Sara som nå er med på tredje året og har planer om å søke på musikk, dans og drama på videregående skole neste år.

Lillesøster Anna skal begynne på ungdomsskolen til høsten og er med for første gang. Alle tre gleder seg til forestillingene når de kan vise talentene sine og det de har øvd på.

Alle snakker sant

I år, som i fjor, er det et stykke med et alvorlig tema ungdommene presenterer.

«Alle snakker sant» er skrevet av Cathrine Fosgaard, men skuespillerne har vært med på å improvisere frem løsninger på mange scener.

Det blir flere uttrykksfulle dansenumre og musikken er av Siri Nilsen.

LES OGSÅ: Digitale tavler og en robot som utfører raske oppdrag: – Dette er en helt ny verden!

Artikkeltags