– Nå er det min tur!

PÅTROPPENDE OG AVTROPPENDE: Vera Wivi-Ann Kribe tok nylig over lederklubba i Finstadbru Bueskyttere fra Rolf Østvold. Foto: PRIVAT

PÅTROPPENDE OG AVTROPPENDE: Vera Wivi-Ann Kribe tok nylig over lederklubba i Finstadbru Bueskyttere fra Rolf Østvold. Foto: PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

AURSKOG: Vera Wivi-Ann Kribe er Finstadbru Bueskytteres nye leder. Hun mener det er på tide å ta sin skjerv.

DEL

Selv om hun har sittet en periode i styret i den unge klubben, er hun klar på hvem det er som har dratt det desidert tyngste lasset:

– Rolf Østvold har vært leder i alle årene klubben har eksistert. Når han ønsket avløsning, skulle det bare mangle at ikke noen av oss andre også stilte opp. Nå er det min tur, fastslår Kribe.

Mens det nå er administrative oppgaver som står for tur, har Kribe, som fortsatt er aktiv bueskytter, også et par NM-gull, inkludert en kongepokal, i premieskapet.

Målsettingen til den nye lederen vil først og fremst være å ivareta de eksisterende medlemmene på en best mulig måte.

– Jeg ønsker å videreforedle det gode arbeidet Rolf har gjort, kanskje med et anstrøk av nye ideer. Å få utdannet trenere og aktivitetsledere står høyt på prioriteringslista. Et bueskyttertreff med sosial moro for bueskyttere som har lagt opp, til sommeren for eksempel, er også noe jeg ivrer for, forteller Kribe til Indre Akershus Blad.

Den ferske lederen er nemlig rutinert som få i bueskyttergamet her i bygda.

Interessen oppsto under den aller første Aurskogmart’n, tilbake i 1991.

– Eksmannen min var aktiv bueskytter en stund. Da vi så at Aurskog-Høland Bueskyttere hadde egen stand på mart’n, ble vi jo automatisk dratt dit, men det var jeg som begynte med bueskyting, ikke eksmannen min, forteller Kribe.

Den som sto på standen, var ingen ringere enn Rolf Østvold, og et vennskap som har vart i over et kvart århundre ble innledet.

Kribe har siden fulgt Østvold til bueskytterklubb i Lillestrøm og nå, altså Finstadbru Bueskyttere.

– Jeg har bodd forskjellige steder, og var også aktiv i Fredrikstad en periode. Det har gått litt i røkk og napp med den aktive karrieren, forteller hun.

Treningsfasiliteter er blant de største utfordringene Finstadbru Bueskytteres nye leder må gi seg i kast med. Treningsbanen er flere meter for kort, i forhold til banene det konkurreres på.

– Vi har muligheter til å utvide i kjelleren på låven til Hilde og Gisle Skjønhaug i Vierkjerrkroken, der vi har våre nåværende lokaler. Men da må vi ha økonomisk hjelp. I løpet av våren skal jeg i møte med næringsutvikler Erik Bakke i Aurskog-Høland kommune, for å høre om det er muligheter for å søke midler, opplyser Kribe.

Mor og datter

Veras datter Yvonne Desireé Kribe, har også skutt i en årrekke, og er for sikkerhets skyld med som nestleder i det nye styret.

– Vi er rutinerte i gamet begge to, så det er bare en fordel, mener Vera Wivi-Ann Kribe.

I tillegg består styret av kasserer Tom Bonsak, sekretær Bjørn Arild Hagen, styremedlem Unni Andresen, ungdomsrepresentant Georg Ellevold og styremedlem Gunn Helen Ellevold – og varamedlem Rolf Østvold.

Avtroppende leder Rolf Østvold har vært leder i bueskytterklubben bortsett fra et halvår i 2016, da Jan Granli ledet klubben. Bueskytternestoren fra Aurskog ser fram til å nyte sitt otium.

– Det har vært hektiske år, og selv om jeg har trivdes med engasjementet, har det tæret på kreftene. Nå ser jeg fram til å være litt mer hjemme hos kona. Jeg er sikker på at Vera er den rette til å holde i tømmene framover.

– Klarer du å gi deg helt?

– Gi meg? Nei, err’u gæær’n, mann! Jeg er med som trener ennå. Jeg trenger bare å hvile litt fra papirarbeid og dataen.

Artikkeltags