Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til travfest med kjente trekkplastre

Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: I 1951 – for 67 år siden, ble lokalkjøringen på Bruvollen landbane arrangert for første gang. Lørdag er det klart for ny kjøring på travovalen i Blaker.

Blaker Travselskap ble stiftet i 1948, det vil si for 70 år siden. Da området på Bruvollen var ryddet for skog og røtter, sto banen klar for den første lokalkjøringen i 1951.

Styreleder i Blaker Travselskap Ivar Egeberg sitter selvfølgelig på historikken.

Lørdag er det på nytt klart for den populære lokalkjøringen, og både Egeberg og styremedlem Egil Olsen er i full gang med å få noen kjente trekkplaster til Bruvollen denne dagen.

– Det er allerede klart at Olav Mikkelborg kommer, Erik Killingmo er en selvfølge på hjemmebane, sier Olsen, som også håper at Knut Arne Ødegård fra Skiptvedt vil innfinne seg i sulkyen på Bruvollen-grusen.

– I tillegg regner vi med at alle de faste, lokale trenerne og kuskene stiller på lokalkjøringen, sier Egil Olsen, som vil jobbe med flere kjente kusker fram mot løpsdagen.

LES OGSÅ: – Vi er bekymret for ungdomsmiljøet

Lokalkjøringen på Bruvollen er populær ikke minst på grunn av de flotte premiene de stiller med, år etter år.

– Dette er en av grunnen til at vi fyller opp de fleste løpene, sier Ivar Egeberg, som håper og tror lokale hesteeiere stiller opp også i år.

Som vanlig starter dagen med ponniløp, fire i tallet. Her pleier det å være god deltagelse, og mange som sitter i sulkyen i tidlig alder får vi se igjen bak «store» hester etter hvert.

Det vil ellers bli kjempet om DNTs 3-årspokal for både varm- og kaldblods, samt varm- og kaldblodsløp i monté, og ikke minst Bruvollen Grand Prix for både kald- og varmblodshester.

LES OGSÅ: Har store planer : – Jeg tror Sørumsand er klar for enda flere leiligheter!

Totalt er det innbudt til 12 løp, og som vanlig blir det kamp om mange flotte premier, samt seiersdekken og blomster til vinnerne i alle løpene.

Frida Marie Hoel og Pia Katrin Wangen (ponnier) tar i kveld, mandag, imot påmeldinger til årets lokalkjøring.

Kommentarer til denne saken