Blakers fotballgutter best uten ball

SEIER UTEN BALL: Anders Egeberg løper Blaker fotballs førstelag inn til seier i den åpne klassen tiljublet av lagkameratene på sidelinja.

SEIER UTEN BALL: Anders Egeberg løper Blaker fotballs førstelag inn til seier i den åpne klassen tiljublet av lagkameratene på sidelinja. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: Blakers A-lagspillere tok Bruvollenstafetten som oppvarming til mandagens trening. Og løp inn til dobbeltseier i den åpne klassen.

DEL

Ikke siden 1986 har deltakelsen vært så stor som i årets stafett, som fikk 35 lag på startstreken. Ikke rart at arrangøren smilte fornøyd, både over deltakelsen og over en værmessig ideell friidrettsdag.

Blakers fotballgutter gjorde sitt bidrag til det hyggelige deltakerantallet og mønstret to lag.

- Vi fikk forespørsel fra arrangørene om vi kunne tenke oss å delta i den åpne klassen. Og slik ble det. Vi tar det som oppvarming til treninga etterpå, sa trener Fredrik Larsen mens gutta forberedte seg.

- Hva er taktikken?

- At ingen av gutta pådrar seg skade, humret «Blaker’n» før han stilte seg på sidelinjen for å følge sine disipler.

Årets første seier

Det skulle imidlertid raskt bli klart at lag en var best uten ball.

- Dette er som det skal være. Vi har toppa det laget, sa «Blaker’n» mens førstelagets luke til nærmeste konkurrent sakte vokste fra en langpasning til bortimot et par hundre meter ved målpassering.

Og at andrelaget knep andreplassen gjorde oppvarminga perfekt for Blaker 4. divisjonsgutter.

- Årets første seier, gliste Pål Thoreid.

Nå ble det riktignok ikke tre poeng, men i stedet ei diger «bøtte» av en pokal som sikkert skal krympes en eller annen gang. Med seg på laget hadde Thoreid følgende seks; Martin Nordseth, Anders Egeberg, Joar Akselsen, Ole Johnny Delerud, Martin Mathisen og Vegard Gjelsvik.

Sistnevnte, med 1.51 som pers på 800 meter fra sine friidrettsdager, løp for øvrig to etapper. Men antydet ikke noe umiddelbart comeback til piggsko og baneløping.

- Visst var det gøy. Men jeg har syre helt opp i halsen, gliste han, og forsøke å riste løs stokkstive bein.

Den åpne klassen var for øvrig stafettens største med ni lag.

Klar vinner av årets Bruvollenstafett ble Ull/Kisa, hvor ankermann og en av Norges beste 800 meterløpere, Andreas Roth, passerte målstreken 21 sekunder foran nest raskeste lag, Ull/Kisas vinnerlag i juniorklassen.

Artikkeltags