Gå til sidens hovedinnhold

– Brikkene har falt på plass

I BSF venter om lag 180 spillere og et 40-talls ledere og trenere på at fotballen skal vende tilbake til normalen igjen. Samtidig har klubben blitt resertifisert som kvalitetsklubb av Norges Fotballforbund.

– Vi er godt forberedt for årets sesong. Siden aldersgruppen på langene våre er fra seks til 14 år, er alle nå i full gang med trening og sesongforberedelser, forteller fotballeder Tor Einar Torre.

Han er både glad og stolt over at klubben har fått på plass resertifiseringen som kvalitetsklubb på nivå 1.

Målet med en kvalitetsklubbsertifisering er å stimulere til god klubbutvikling som vil forsterke helheten.

Egen treningsveileder

– Godt strukturerte klubber tiltrekker seg frivillige og gir grobunn for sunn barne- og ungdomsidrett. Det har vært mye jobbing gjennom høsten og vinteren, men nå har brikkene falt på plass, sier Torre.

BSF ble første gang sertifisert som kvalitetsklubb i 2016.

– Vi har måttet gjennomføre flere endringer i forhold til forrige sertifisering. Den viktigste er å ha en plan for leder- og trenerskolering. Denne oppgaven vil Rob Kroes nå stå for. Han har i mange år vært en kjempeviktig brikke for BSF-fotballen og er definitivt den rette personen for denne viktige oppgaven, forteller Tor Einar Torre.

Andre nye punkter i sertifiseringen er:

  • Klubben har en plan som beskriver hvordan den aktivt arbeider med rekruttering.
  • Det stilles krav om sportslig ledelse og egen trenerveileder.
  • Klubben har rutiner som sikrer riktig lagpåmelding og god kampavvikling.
  • Klubbens trenere skal ha fotballtrenerkompetanse, egen plan for trenere og ledere.

Vekst i jentefotballen gleder

Til årets fotballsesong har BSF påmeldt lag i samtlige aldersklasser for både gutter og jenter fra seks til 14 år, med unntak av en årsklasse på jentesiden, mens det er et samarbeid mellom Høland og AFSK på et par-tre alderstrinn.

– Den aldersgruppen for jenter det ikke er påmeldt lag i, får spillemuligheter enten på aldersnivået over eller under. Her får alle være med, forteller Torre som er berettiget stolt over hva BSF-fotballen har fått til på jentesiden i løpet av noen år.

– BSF hadde bare for sju-åtte år siden kun ett lag på jentesiden. Takket være en meget god jobb av flere over lang tid, har vi klart å få til denne veksten på jentesiden. Vi har også nå flere flinke skolerte jentetrenere.

Med kvalitetsklubbsertifiseringen i hånden, peker Tor Einar Torre på alle de engasjerte menneskene som står bak jobben som er gjort og skal gjøres.

– Det er gøy å være leder for ei gruppe med så mange entusiaster og ildsjeler, både i form av foreldre og andre fotballinteresserte. De er bærebjelken i BSF-fotballen. Nå er det bare å håpe på at det åpnes for seriespill etter hvert slik at barna kan få gjort det de synes er aller mest moro med fotball: Spille kamper.

Kommentarer til denne saken