Den snøfattige vinteren har ført til at gress- og skogbrannfaren har kommet tidligere enn det pleier på våre kanter av landet.

Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) ser at det blir strålende vær fremover og mange skal ut på tur.

Nå har brannvesenet en innstendig bønn til innbyggerne.

– Det er ikke så mye å drive med eller underholde barna med i disse unormale dager, nå som barnehager og skoler er stengt og mange voksne er hjemme. Men, vær så snill: Bare bruk faste bålplasser og vær helt sikker på at bålet er slukket med vann før du går, sier informasjonsrådgiver Linda Stuvland.

– Hjelp brannvesenet

Selv om det ordinære bålforbudet først trer i kraft 15. april, må publikum allerede nå la være å tenne bål eller brenne bråte.

– Vi oppfordrer alle til å hjelpe brannvesenet med å unngå unødvendige utrykninger!

I likhet med andre bedrifter og organisasjoner, har NRBR noen færre på vakt i disse tider. I tillegg må alle gjøre alt for å unngå nettopp utrykninger som smitter vaktlaget.

– Hvis brannvesenets operativ avdeling skulle få mange sykdomstilfeller slik at de blir få på vakt, blir beredskapen svært svekket. Dette må alle gjøre alt for å unngå.

Fortsatt er det lokale brannforskrifter som gjelder, men dette er en sterk anbefaling fra NRBR side.

Branner som nå oppstår vil bli vurdert opp mot forebyggende forskriftens §3 Generelle krav til aktsomhet og vil eventuelt bli politianmeldt.