Meldingen om totalforbudet kommer kun et par dager etter at Nedre Romerike brann- og redningsvesen meldte at de gjorde det samme i sine kommuner på Nedre Romerike.

Det betyr at det nå er totalforbud over hele Romerike.

Skogbrannfaren har økt de siste dagene, og nå utvider Øvre Romerike brann og redning (ØRB) totalforbudet mot all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark til å gjelde alle kommuner på Øvre Romerike fra søndag 20. mai. Det er også forbudt å bruke faste bål- og grillplasser og engangsgriller.

Tillatelser som allerede er gitt inndras inntil videre.

LES OGSÅ: Hilda (89): – Denne 17. maien glemmer jeg aldri

16. mai innførte brannvesenet totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark i områdene Nes og Gjerdrum.

De siste dagene har terrenget tørket opp enda mer, og det er fortsatt ikke nedbør av betydning i vente, ifølge Meteorologisk institutt.

ØRB har vurdert at det er riktig å utvide totalforbudet fra søndag 20. mai. Fra denne datoen gjelder totalforbudet for alle kommunene i Øvre Romerike, altså Eidsvoll, Hurdal, Nannestad, Ullensaker, Gjerdrum og Nes. Tillatelser til brenning som allerede er gitt, inndras inntil videre.

ØRB følger utviklingen i hele distriktet, og vurderer fortløpende om det er grunnlag for å opprettholde et totalforbud.

NTB melder at det på grunn den store skogbrannfaren er forsterket skogbrannhelikopterberedskapen i pinsehelgen fra 19. mai til og med 21. mai. Det er nå satt inn skogbrannhelikoptre på Kjeller, Værnes og i Stavanger, i tillegg til helikopteret som står på Torp i beredskapsperioden.

LES OGSÅ: Banken har delt ut 1 million kroner – se hvem som har fått penger!