Skogbrannen i Rømskog: – Uvurdelig med hjelp fra lufta

Slik så det ut da skogbrannhelikopteret kom til stedet tidligere i kveld.

Slik så det ut da skogbrannhelikopteret kom til stedet tidligere i kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

RØMSKOG: Brannmannskapene og Sivilforsvaret har nå full kontroll på skogbrannen i området Stangebråten i Rømskog. Vaktleder Leif Høyland roser hjelpen de fikk fra brannhelikoptrene og skogbrannflyet.

DEL

– Akkurat nå ryker det fortsatt en del, men det er ingen flammer, det ulmer i bakken. Våre mannskaper og Sivilforsvaret er på stedet og etterslukker og vi har full kontroll, forsikrer vaktleder Leif Høyland i Nedre Romerike Brann og Redningsvesen (NRBR).

Mannskaper fra Indre Østfold brann og redning i Marker rykket ut for å bistå under en skogbrann i området Stangebråten i Rømskog i går.

I tillegg var mannskaper fra NRBR også utkalt for å bistå.

LES OGSÅ: Fylkesmannen med innsigelser på planlagt boligfelt på Aursmoen: Grunneieren: – Har ikke gitt opp

Brannen ble meldt ved 16.30-tiden, og først ved 20.30-tiden var det kontroll.

Rapportene forteller om et område på 100 ganger 20 meter som brant i starten.

Røyken ble meldt synlig fra Linnekleppen vakttårn.

VG skrev ved 19.45-tiden at skogbrannen sprer seg, at den var ute av kontroll og at terrenget er svært vanskelig for å få fram mannskaper og utstyr.

Helikoptre gikk da i skytteltrafikk og «bombet» brannen med vann.

Ved 20.40-tiden meldte skogbrannhelikopter-tjenesten at de avslutter sin tjeneste på stedet. Og ifølge Aftenposten var brannen under kontroll på dette tidspunktet.

LES OGSÅ: – Ta vare på all halmen!

– Hjelp fra skogbrannflyet og helikoptre er helt uvurdelig, spesielt når terrenget er så ulendt og uoversiktelig som ved dette tilfellet, og når det i tillegg er såpass tørt som nå. Da kan det være vanskelig for bakkemannskapene å ha kontroll på omfanget av en slik brann, opplyser Høyland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken