Duoen representerer henholdsvis Mangenfjellet turlag og Barnas Turlag Aurskog-Høland, som samarbeider om den vinterlige utgaven av Kom deg ut-dagen med Myrlia som base.

Det er Den Norske Turistforening (DNT) står bak Kom deg ut-dagen som arrangeres to ganger i året; i februar og september.

Søndag vil det være 160 arrangementer spredt over hele landet, med en forventet oppslutning på over 40.000 små og store. Ett av disse arrangementene finner sted på Myrlia på Søndre Mangen.

– Dette blir vårt andre fellesarrangement etter at de to foreningene inngikk et samarbeid i fjor høst, kan parhestene Havnås/Wessel Brovold fortelle.

Det første var Lys i skogen fra gapahuken ved Eidsdammen i november i fjor.

– Kom deg ut-dagen er ment som en introduksjon til friluftslivet, og dette er et lavterskeltilbud der du ikke behøver å være noen Lars Monsen for å bli med, forteller Carl Fredrik Havnås.

Lederen av Mangenfjellet turlag er glad over samarbeidet som er innledet med Barnas Turlag Aurskog-Høland.

– DNT og Mangefjellet turlag har en sammenfallende interesse; å legge til rette for naturopplevelser og skiglede, og med Barnas Turlag som samarbeidspartner blir det et ekstra fokus på de yngste, sier Havnås.

Trine Wessel Brovold hilser også samarbeidet velkommen, og ser frem til søndagens arrangement.

– Alt skulle ligge til rette for en fin dag. Det er fine løyper inn til Myrlia, og for de ikke ønsker å bruke ski, er det fullt mulig å ta beina fatt den halvannen kilometeren inn til Myrlia, sier hun.

Her blir det aktivitetstilbud for de yngste med akebakke, rundløype på ski og bygging av snøborg.

– Enten du er vant til å være ute i naturen eller ikke, så er Myrlia et ypperlig alternativ søndag.

I tillegg til barneaktivitetene tilbyr vi også gratis pølser og pinnebrød til barna, er meldingen fra Trine Wessel Brovold.

Parkering og utgangspunkt for turen er store Garsjøen. Her vil for øvrig Mangenfjellet turlags ambulerende kiosk, med Audhild og Eigil Soot bak disken være på plass.