Tirsdag 7. september arrangerer Aurskog-Finstadbru SK Løp for meg, en innsamlingsaksjon til inntekt for Barnekreftforeningen.

Klubben ønsker å aktivisere folk i alle aldre – både i og utenfor bygda.

AFSK legger til rette for to løyper: En på 3 kilometer og en løype på 1 kilometer, begge med start og mål ved Aurskoghallen på Aursmoen.

– September er måneden der det internasjonalt blir satt ekstra søkelys på barnekreftsaken hvert år. Kreft angår dessverre alle: Dersom du ikke har eller har hatt sykdommen, kjenner du garantert noen som har hatt den. Jeg kan vanskelig tenke meg en bedre sak enn dette.

– Alle kontingentpengene går uavkortet til Barnekreftforeningen, forsikrer daglig leder Øystein Bråten i AFSK.

Runden på 3 kilometer, vil være den såkalte Verlo-runden, oppkalt etter kroppsøvingslærer Øyvind Verlo ved Aursmoen skole.

Verlo er selv med på AFSK-laget når løpet skal arrangeres.

– Kilometerrunden går fra hallen, rundt voksenopplæringen/fritidsklubben, forbi ungdomsskolen og tilbake igjen. Begge rundene vil være godt merket. Det er forresten ikke kun aurskoginger som kan møte opp og trimme for en god sak denne dagen, hvem som helst, uansett adresse, må gjerne komme, bebuder Verlo, som også sitter i AFSKs styre.

Utfordrer næringslivet

Øystein Bråten forteller at runden ikke nødvendigvis må løpes.

– Det er lov å gå, og rullestolbrukere kan også delta. Dersom du av forskjellige grunner heller vil ta runden på dagtid tirsdagen det pågår, kan du bare melde fra, og vippse penger, så blir du registrert. Lokale bedrifter kan jo legge siste timen av arbeidsdagen sin til Aurskoghallen og trimme noen runder. Jeg sender en liten utfordring til næringslivet med dette.

– Alle får diplom, og det er medaljer til barna, bebuder den daglige lederen.

Aurskog Sparebank har meldt på en hel gjeng allerede.

– Det kommer folk fra våre filialer på både Årnes og Jessheim. Jeg vil oppfordre alle andre bedrifter til å ta opp stafettpinnen og delta. Denne saken er så viktig, mener markedssjef Helene Enger Skjønnhaug i Aurskog Sparebank.

– Det vil være åpen kafé og åpne garderober i hallen denne dagen. Vi skal registrere hvor mange kilometer alle har tilbakelagt til sammen og håper at så mange som mulig dukker opp. Det er et minimumsbeløp som startkontingent, men det er lov å betale så mye man vil over denne, avslutter Øystein Bråten.