Lover å bli blond

Glad gjeng: Skuespillere og musikere i skjønn forening under øvelsen søndag. Alle gleder seg til premieren på «Lovlig blond» 5. mars og de øvrige fem forestillingene på Bruvollen. Foto: S. Samuelsen

Glad gjeng: Skuespillere og musikere i skjønn forening under øvelsen søndag. Alle gleder seg til premieren på «Lovlig blond» 5. mars og de øvrige fem forestillingene på Bruvollen. Foto: S. Samuelsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

BLAKER: Driftige BULT setter denne våren opp musikalen «Lovlig blond». Hovedrolleinnehaver, brunetten Ingrid Nord Holmer, lover at hun er blond til premieren 5. mars.

DEL

– Jeg har allerede bestilt time hos frisøren til bleking av håret, forteller Ingrid Nord Holmer til Indre Akershus Blad under øvelsene på Bruvollen søndag.

Skal man spille en ung blondine, så krever det at man er blond...

18-åringen fra Sørumsand er med i sin sjette oppsetning med BULT (Blaker ungdomslags teatergruppe).

– Det hele startet som statist. Da løp jeg bare fram og tilbake på scenen, minnes Ingrid, som i fjor hadde en av hovedrollene i «9 to 5», og som denne gang har den dominerende hovedrollen som blondinen Elle Woods i oppsetningen etter filmen «Legally Blonde» fra 2001. En historie om en blondines ferd gjennom jusstudiene.

– Det er veldig gøy å ha hovedrollen alene, men også litt skummelt, sier Ingrid, som merker at det begynner å nærme seg premieren 5. mars.

– Rollen innehar et stort følelsesspekter, men det er også mye humor, sier hovedrolleinnehaveren.

– Vi startet opp med forberedelsene i september, og nå er vi inne i en tøff periode med mange og lange øvelser, forteller instruktør og kunstnerisk ansvarlig Cathrine Larsgaard.

– Det er mange øvelser, men nå begynner kostymer og sminke å bli med under øvelsene, og da går det straks lettere, fortsetter hun.

Larsgaard legger til at vinterferien blir travel. Da starter bygging og rigging av kulisser og scene.

Andre sentrale personer i oppsetningen er sanginstruktør Christine Carson, koreograf Mats Weinholdt og kapellmester Øyvind Fossheim.

I trådene, i bakgrunnen, trekker «gamle travere» i BULT som Kim Stidahl og Heidi Westbye Nyhus.

– Det er 20 år siden Heidi og jeg sto på scenen første gang. Nå har vi barn som gjør det sammen, sier Stidahl mellom øktene i salen på Bruvollen.

28 ungdommer er med i årets oppsetning, og orkesteret under ledelse av nevnte Øyvind Fossheim har sju medlemmer.

Forhåndssalget av billetter har startet.

– Vi selger billetter på nett til de seks forestillingene. Nå er det bare å håpe på fulle hus, og at folk er klar over at dette er noe de bør få med seg, sier Kim Stidahl.

Artikkeltags