– Jeg har fått skikkelig medfølelse med Jenny og andre som sliter med livet sitt

HOVEDROLLER: Selma Schøyen Løkken (t.v.) innehar rollen som Jenny, og Isabella Victoria Røising er Marie. Jentene har henholdsvis fire og to år bak seg som skuespillere i BULT.

HOVEDROLLER: Selma Schøyen Løkken (t.v.) innehar rollen som Jenny, og Isabella Victoria Røising er Marie. Jentene har henholdsvis fire og to år bak seg som skuespillere i BULT. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

BLAKER: Blaker Ungdomslag Teatergruppes premiere med forestillingen «Alle snakker sant», ble en sterk opplevelse. Med temaer som depresjon og alvorlig sykdom, ble følelser satt i sving både hos publikum og skuespillere.

DEL

Jenny, spilt av Selma Schøyen Løkken, sliter psykisk og har flere ganger ganger forsøkt å ta sitt eget liv. Marie, spilt av Isabella Victoria Røising, har uhelbredelig kreft. To tøffe roller, som krever omstilling og skaper refleksjoner.

– Jeg har fått skikkelig medfølelse med Jenny og andre som sliter med livet sitt, forteller Selma til Indre Akershus Blad.

Isabella på sin side har stor sympati for Maries utfordringer.

– Jeg kan ikke sette meg inn i hvordan det er å være dødssyk, men jeg kan kjenne litt på Maries symptomer som lungesyk. Hun er andpusten hele tiden, og det er slitsomt, sier Isabella.

LES OGSÅ: Storefri var ekstra langt denne kvelden og det ringte ikke inn på lenge ennå

Dagsaktuelt

De to hovedrolleinnehaverne og resten av de unge amatørskuespillerne i BULT står for en imponerende innsats. Alvorlige temaer, ofte vanskelig å snakke om, formidles på en naken måte, uten filter, men samtidig rørende og hjertevarmt.

– Handlingen fanger meg, og jeg er dypt rørt over hvor flinke skuespillerne er. Stykket viser en problemstilling som vedgår oss alle, forteller publikummer Michael Sandøy til lokalavisen i pausen.

Tankevekkende

«Alle snakker sant», ført i pennen av regissør Cathrine Fosgaard, bygger på inspirasjon hentet fra ungdomsromanene «The fault in our stars» av John Green og «Tilstrekkelig vakkert» av Synne Sun Løes, pluss sangtekster av Siri Nilsen.

Essensen er universelle og eksistensielle temaer som ungdom jobber med.

En utsolgt premierekveld og applaus mellom hver eneste én av de 16 scenene, er et godt bevis for at publikum likte det de hørte og så.

Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen var en av de mange som lot seg berøre.

– Teaterlaget har hatt mange gode fremføringer gjennom årene, men denne overgikk hver eneste av dem. Det er vågalt å lage en forestilling med et så tøft tema, men dere formidlet det på fantastisk vis. Jeg har nesten ikke ord, sa en imponert ordfører.

«Alle snakker sant» vises på Bruvollen fram til 17. mars.

Artikkeltags