– Hvem sa at dugnadsånden var død?

STO PÅ: Ungdommen jobbet dugnad så svetten silte da Blaker Skytterlag innkalte til vårdugnad. BEGGE FOTO: PRIVAT

STO PÅ: Ungdommen jobbet dugnad så svetten silte da Blaker Skytterlag innkalte til vårdugnad. BEGGE FOTO: PRIVAT

Artikkelen er over 2 år gammel

BLAKER: Ordene tilhører Erik Jødahl i Blaker Skytterlags styre. Da laget avholdt vårdugnad nylig møtte det opp 33 skyttere med foreldre.

DEL

– Vi har normalt ikke noe problem med frivillig innsats fra lagets medlemmer, men maken til frammøte denne lørdagen har vi aldri sett. Klokka ti på formiddagen var parkeringsplassen fylt og 33 ivrige og entusiastiske skyttere med sine respektive sto og ventet på å bli kommandert til de forskjellige jobbene som skulle gjøres. Det var alle aldersklasser fra tiårsalderen til nærmere 80, forteller en begeistret Jødahl.

Alle var ivrige etter å komme i gang med de forskjellige gjøremål for dagen. Skivemateriellet ble båret fram på snøen som ennå lå på banen, montert opp og testet og elektronikken fungerte.

LES OGSÅ: Bejublet Elvis-show returnerer: – Gutta var skikkelig folkelige og genuint interesserte!

Det ble snekret i skytterhuset, standplassene ble feid og rengjort, det ble ryddet og brent. Ungdommene løp fram og tilbake med utstyr, lo og hadde det artig. I det hele tatt: Det var et yrende liv, fortsetter Jødahl.

Det ble også tid til avslapning med nystekte vafler og kaffe og grillen var glohet, så det ble servering av pølser og lompe og mineralvann til alle.

Trente etterpå

– Det var tydelig at mange var ivrige etter å komme i gang med skyting for da vi trodde at de fleste ville hjem til lørdag ettermiddagskosen så viste det seg at alle ungdommene hadde tatt med seg geværet og skytetreningen pågikk til langt utover ettermiddagen, opplyser Jødahl.

SOSIALT: Etter dugnaden ble det grillet og servert grillpølser til alle.

SOSIALT: Etter dugnaden ble det grillet og servert grillpølser til alle.

Blaker Skytterlags medlemmer er aktive som aldri før. Laget stiller med flere lag i alle cupskytinger gjennom sesongen. Sommerens terminliste er fullspekket med stevner.

LES OGSÅ: Behersket optimisme rundt gangvei: – Det er bare et tidsspørsmål før det smeller

Nytt skivemateriell har det også blitt.

– Den nye sponsoravtalen med Blaker Sparebank er vi meget godt fornøyd med, forklarer Erik Jødahl.

Landsskytterstevnet er selve rosinen i pølsa i løpet av sesongen.

– Det er stor interesse for å være med her og Blaker Skytterlag har til nå bestilt plass for 22 campingvogner/biler på hovedcampen og i tillegg kommer en hel del skyttere som skal bo privat, på hotell også videre, forteller skytternestoren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken